Digibib | CoderDojo, Programmeren voor kinderen (7+)

Ben je tussen 7 en 18 jaar? Hou je van computers, games en zelf (leren) programmeren? Dan is CoderDojo helemaal iets voor jou! Leer alles over websites, games, apps en software en ga er onmiddellijk mee aan de slag. CoderDojo Belgium organiseert gratis workshops (doe-het-zelf lessen) voor jongens en meisjes van 7 tot 18 jaar. Een Dojo wordt volledig door vrijwilligers voorbereid en gegeven. ...

Wanneer
zaterdag 23 maart 2019

Spelletjeszondag #Jeugdboekenmaand

Terwijl (groot)ouders rustig tussen de jeugdboekjes snuffelen, kunnen grote en kleine kinderen zich uitleven met tof speelgoed van de Speel-O-Theek! Spelletjeszondag in de jeugdbib van 10.30 tot 12.30 uur

Wanneer
zondag 24 maart 2019

Workshop | Lego Stop Motion #Jeugdboekenmaand

Maak je eigen LEGO filmpje. Wij dagen jou uit om zelf een verhaal te schrijven, samen met je vrienden of over jullie vriendschap. Wij gaan aan de slag met LEGO mannetjes, laten ze bewegen en brengen samen het verhaal tot leven. Nadien schittert jullie verhaal meteen op YouTube. Ben je klaar om de wereld wat mooier te maken? Inschrijven verplicht.

Wanneer
zondag 24 maart 2019

Digibib | Digicafé |Digitale Bib: info over mijnbibliotheek, e-books, catalogus, ...

Je kan je smartphone en tablet voor zoveel meer gebruiken! Een bibliotheekmedewerker demonstreert het gebruik van de digitale Bib: mijnbibliotheek, e-books, catalogus, ... Breng je smartphone of toestel mee en samen testen we het uit tijdens dit gezellig onderonsje bij een kop koffie of thee. Inschrijven.

Wanneer
dinsdag 26 maart 2019

Samen lezen

Samen lezen doet wat met een mens. Het Lezerscollectief neemt je mee op verkenning. Want samen lezen verbindt mensen en maakt je sterk en weerbaar. Je hoeft geen lezer te zijn om deel te nemen, gewoon luisteren naar de anderen en de ervaring van teksten delen kan ook. Iedereen is van harte welkom op deze gezellige leesbijeenkomsten i.s.m. Het Lezerscollectief!

Wanneer
dinsdag 26 maart 2019

Vertel- en knutselnamiddag #Jeugdboekenmaand

Kinderen vanaf 4 jaar kunnen samen met hun ouders een hele namiddag komen luisteren naar prachtige verhalen rond vriendschap. We voorzien ook een kleurrijke knutseltafel voor de creatievelingen!

Wanneer
woensdag 27 maart 2019

Digibib | Codekrakertjes, digitale workshop met animatie (4+) VOLZET

Opbouwende maandelijkse workshop met animatie onder begeleiding van meerdere coaches. Leer al spelenderwijs de eerste beginselen van ‘programmeren’ met Bee-bots, Blue-bots en allerlei educatieve apps. Snel inschrijven is de boodschap want de plaatsen zijn beperkt, voor kinderen tussen 4 en 10 jaar.

Wanneer
woensdag 27 maart 2019

Voorstelling | Barbie-Rama #Jeugdboekenmaand

Barbie-Rama: De geschiedenis van een sprookjessprokkelaar. In een lichtjes geniaal decor presenteert Theater Tieret een inter-, hyper- en mogelijk ook radioactieve voorstelling voor 1001 Barbies en één Ken. Een voorstelling waarin de geheimen van sprookjes genadeloos onthuld worden. Een voorstelling met Barbie, moeder, dochter én prinses aller sprookjes, zoals u haar nog nooit te zien kreeg.

Wanneer
zondag 31 maart 2019

Typisch Woas - op ze sinnekloases

Museumrondleiding op ze sinnekloases ‘Talen kleuren de wereld’ i.s.m. de Bibliotheek SteM, Zwijgershoek Toegang: 5 EUR / 2,50 EUR met korting Gratis: kinderen tot en met 12 jaar, museumkaarthouders, lerarenkaart Wereldwijd hebben momenteel slechts enkele honderden van de ongeveer 7000 talen een plaats in de onderwijsstelsels en publieke sectoren. Minder dan 100 talen worden toegepast in de ...

Wanneer
zondag 31 maart 2019

Walk&Talk | Solliciteren met sociale media

Elke maand kan u in de Bib terecht voor Walk&Talk, een gratis netwerkmoment voor mensen die op zoek zijn naar (ander) werk i.s.m. Welzijnshuis en VDAB. Na het informatieve deel krijgt iedereen de kans om bij een kopje koffie, na te praten, ervaringen te delen, tips uit te wisselen of vragen te stellen aan de gastspreker. Iedereen is welkom! Deze keer komt Koen Van Dooren, jobcoach bij VDAB, ...

Wanneer
dinsdag 2 april 2019