Gedichtenjacht doorheen de Sint-Niklase binnenstad

poemtata

Kinderen gaan op berenjacht, volwassenen op gedichtenjacht. Naar het voorbeeld van Evergem organiseert Poemtata vzw in samenwerking met de Bib Sint-Niklaas een social distance gedichtenjacht in Sint-Niklaas.

21 dichters, 21 gedichten, 21 ramen of etalages in Sint-Niklaas.
Loop of fiets de route, noteer de titels van de 21 gedichten en maak kans op een dichtbundel. De gedichten hangen nog tot eind augustus aan de ramen en etalages.

 


Loop de route en maak kans op een bundel

Aan de ‘social distance gedichtenjacht’ is ook een wedstrijd verbonden. Loop de route, noteer de titels van de 21 gedichten – enkele gedichten hebben geen titel, noteer van die gedichten de eerste regel – en mail dit alles vóór 1 september naar bibpubliekswerking@sint-niklaas.be. Uit alle correcte en volledige inzendingen worden vijf winnaars gekozen. Je hoeft de route uiteraard niet in één dag te lopen. Dat kan gedurende de maanden juni, juli en augustus.

Deelnemende dichters

Akim A.J. Willems, Astrid Arns, Bart Stouten, Christophe Vekeman, Daniël Billiet, Delphine Lecompte, Dorien De Vylder, Elvis Peeters, Eriek Verpale, Etienne van Hyfte, Ivo van Strijtem, Jana Arns, Leen Pil, Lotte Dodion, Luc C. Martens, Maud Vanhauwaert, Maya Wuytack, Peter Holvoet-Hanssen, Ria Hanssens, Sylvie Marie en Thomas Rubico.

De route

De 21 gedichten worden opgehangen aan de ramen en in etalages in Sint-Niklaas en vormen zo een keten van poëzie door de stad.

Info

van 1 juni 2020 tot 31 augustus 2020 I gratis

de Bib, H. Heymanplein 3 9100 Sint-Niklaas
03 778 34 00
bibpubliekswerking@sint-niklaas.be
Plannetje ook te vinden via de Bib en dienst Toerisme.

plan