FAN ZIJN

Een visuele ode aan muziek en haar fans.

pppushit

 

Fan zijn, wat is dat juist? Misschien ben je wel een stiekeme fan en blijf je graag wat meer onder de radar? Met een slaapkamer die volhangt met posters van je idool of wie weet, zelfs een dekbedovertrek. Maar wat als je net met Jan en alleman wil delen van wie jij fan bent? Hoe toon je dat ‘fan zijn’ aan de wereld? Door een t-shirt van je favoriete band of artiest aan te trekken? Of ga je all the way en maak je zelf een Fanzine from scratch?

De Bib verzamelde Fanzines van vroeger en nu, die veel meer coveren dan het vertellen van een muzikaal verhaal. De makers ervan schrijven niet enkel óver, maar ook vóór hun gemeenschap, hun subcultuur. Deze Fanzines zijn verbluffende, visueel prikkelende documenten die getuigen van een enorme Do It Yourself-attitude.

Dat de streamingplatformen intussen de wereld hebben veroverd moeten we je niet vertellen. Dat de cassette bezig is aan een heuse opmars en terugvecht voor zijn ereplaats is wel groot en vooral verrassend nieuws! Treed naast de platgetreden Spotify-paden en (her)ontdek de fysieke ervaring van de cassette.

Echte fans herken je meteen aan hun band shirt. Trek je coolste bandshirt aan en vereeuwig jezelf op onze wall of fame!

8 mei – 20 jun | zaterdag en zondag | 13 - 17uur
Deze expo is enkel toegankelijk
na reservatie via deze link


FAN ZIJN is een onderdeel van PPPUSH-IT, voor meer info, kijk op https://www.pppush-it.be

 

PUSH
PUSH BAN

Where masters and newbies join forces! Less mono, more surround
Muziek is zo veel meer dan het concert. Het is een snapshot, een hippe visual of sterke albumhoes. De band-shirt die jaren nadien nog aantrekt. Een soundtrack, een levensstijl. Muziek is de vibe on stage & behind the scenes. Verslag nemen; fotograferen & schrijven. Beleven, herbeleven & sharen.  Muziek is connectie. Muziek is vooraf, tijdens, achteraf.
Een totaalbeleving. Muziek is (mee) maken. Muziek is (mee) zijn.

PPPUSH-IT is not your usual muziekfestival. Het gaat over alles rondom muziek en een live ervaring. Het is een all-in gebeuren waar muziek+beeld+media+beleving samenkomen.

PPPUSH-IT is less mono, more surround. Het is een ontmoeting tussen makers én mee-makers uit de brede ‘music-scene’. Dit mixed-media festival wil muzikanten, journalisten, kunstenaars & hun publiek verbinden & verenigen. Het geeft hen - via labo, concert, expo & contest -  een gezamenlijke stem, gezicht en podium: how to become number one in a hot party show!

PPPUSH-IT is pushen en gepusht te worden. Het toont hoeveel talent er in de straten loopt. Het is een plek voor jong maar van alle leeftijden. Het is een cross-over tussen master & newbie, analoog & digitaal. Met een hoop ervaring de blik gericht op de horizon. Want op het snijpunt van kunst, fotografie, video maken, radioactieve research & digital creative work ligt het nieuwe goud.

PPPUSH-IT  is een hele bende. Concertfotografen Koen Keppens, Geert Van de Velde en gie Knaeps, Concertzaal de Casino, d’Academie, Warp, De Cramme, Vagevuur, Okapi, Indiestyle, Den Eglantier, OJC Kompas, de cultuurcentra en bibliotheken van Lokeren, Sint-Niklaas, Stekene & mediamakers Pieter-Jan Rombaut & Floris Daelemans  slaan de handen in elkaar om samen een programma samen te stellen. Eentje dat rockt & ravet!

PPPUSH-IT   is “harder, better, faster, stronger” cf. Daft Punk. Elkaar horen, zien en gezien worden. Dit festival duwt door dimensies, wil meer zijn dan een play-button.

“So all you fly mothers, get on out there and dance. P-p-p push it real good!”  En maak het mee!