Digicheques te koop in de Bib

Hulp nodig met je computer of smartphone?
Beego IT-studenten helpen aan huis of op afstand. In samenwerking met de stad Sint-Niklaas

beego

In onze samenleving worden digitale vaardigheden erg belangrijk. Wil je mee op de digitale trein springen? Misschien zijn er dingen die je zelf graag beter zou kunnen. De stad Sint-Niklaas wil je hier bij helpen door 2 digicheques per inwoner ter beschikking te stellen aan een verlaagd tarief.

Aangepaste tarieven voor inwoners van Sint-Niklaas (geldig tot eind 2021)

 • Tarief voor mensen die recht hebben op een kansenpas of op verhoogde tegemoetkoming:
  3 euro /uur
 • Tarief voor mensen die geen recht hebben op een kansenpas of op verhoogde tegemoetkoming:
  20 euro /uur
 • Cliënten van het welzijnshuis kunnen nagaan bij hun maatschappelijk assistent of ze in aanmerking komen voor een sterk verlaagd tarief van 1 euro /uur.

Met een digicheque kan je één uur digitale hulp aan huis of op afstand betalen.

Gezinnen met schoolgaande kinderen, met recht hebben op verhoogde tegemoetkoming kunnen vanaf donderdag 17 september hier beroep op doen in de hoofdbib. Vanaf november geldt dit aanbod voor iedereen.

Wat moet je doen?

 • Denk eens na over welke digitale dingen jij graag (beter) wil kunnen.
 • Koop je digicheque aan de balie van het welzijnshuis of aan de balie van de bibliotheek.
 • Vergeet je kansenpas of je attest van je recht op verhoogde tegemoetkoming niet mee te brengen, als je in aanmerking komt voor dit tarief. Bespreek eventueel met je maatschappelijk assistent of je in aanmerking komt voor het sterk verlaagde tarief.
 • Maak zelf je afspraak door te bellen naar 078 485 400 ( lokaal tarief zonder meerkost), mailen naar info@beego.be of te surfen naar www.beego.be.
 • Als het moeilijk is voor jou om de afspraak zelf te maken, vraag dan hulp aan iemand uit je omgeving of aan een hulpverlener .
 • Noteer je afspraak en vergeet deze niet. Kan de afspraak toch niet doorgaan, verwittig dan minstens 24 uur op voorhand. Anders wordt er een halfuur aangerekend (19 euro).
   

Meer info?

Alle vragen over computers en smartphones kan je stellen aan Beego. Wil je meer weten over de tegemoetkomingen die de stad biedt in deze cheques, bel dan naar 03 778 37 19 .

beego
wzh