De Bib tijdelijk gesloten vanaf 30 september 2019 | Omschakeling naar een nieuw bibliotheeksysteem

De Bib Sint-Niklaas sluit vanaf maandag 30 september 2019 tijdelijk de deuren omwille van de omschakeling naar een volledig nieuw bibliotheeksysteem.

Dit systeem zal tegen 2022 over heel Vlaanderen ingevoerd worden en maakt onze diensten gebruiksvriendelijker en efficiënter.

Om deze overschakeling te realiseren, sluiten de bibliotheek aan het Heymanplein en de bibliotheken van Belsele, Clementwijk, Nieuwkerken, Sinaai en Reynaertpunt vanaf maandag 30 september voor minstens een week de deuren.

Wat houdt dit in?

• Tijdens de sluitingsperiode kunnen geen materialen worden ontleend, verlengd of gereserveerd.
  • De bibliotheekcatalogus is deze periode niet raadpleegbaar; ook de toepassingen op 'Mijn Bibliotheek' zullen niet werken.
  • De uitleentermijn van materialen wordt vanzelfsprekend langer dan gewoonlijk.
  • Materialen binnenbrengen via de inleverbus (enkel aan de Bib Heymanplein) kan wel!
  • Je hoeft zelf niets te ondernemen: je lenersgegevens en koppeling aan ‘Mijn bibliotheek’ blijven behouden.
  • Alle geplande activiteiten (workshops, lezingen, …) in de Bib gaan gewoon door.

In de week van 7 oktober ontvangen we je opnieuw met open armen! Wegens de grootschaligheid van deze omschakeling is het onmogelijk om de exacte datum van heropening nu al mee te delen.

Hou hiervoor zeker de website, facebookpagina van de Bib en het bibzine in de gaten.

Opfrissingswerken bibliotheek Belsele – opening 22 oktober 2019

Het filiaal Belsele maakt van deze sluitingsperiode gebruik om de Bib wat op te frissen en zal hierdoor iets langer gesloten zijn, tot en met 21 oktober. Op dinsdag 22 oktober opent het filiaal op feestelijke manier opnieuw haar deuren om 15.30 uur.