Archipelfestival

Archipel 20

Sint-Niklaas heeft veel troeven in huis om jaarlijks een breed initiatief rond boeken op te zetten: een grote Bib, fijne kwaliteitsboekhandels en een cultuurcentrum met zorg voor literatuur en voor poëzie in het bijzonder. Het boekenweekend Archipel verenigt de beste krachten die inspanningen leveren om het boek te promoten en aan actieve leesbevordering te doen. In hetzelfde weekend vindt ook Erfgoeddag plaats. De Bib stelt i.s.m. vele partners elk jaar een goedgevuld programma samen.

ARCHIPEL ontleent zijn naam aan de debuutbundel van de Sint-Niklase dichter Paul Snoeck  en vormt op zichzelf ook een keten van literaire eilandjes in de stad.

ARCHIPEL is een open organisatie, waarin tal van partners hun beste krachten bundelen om de liefde voor het boek uit te dragen. Boekvoorstellingen, poëzielezingen, performance, literair theater, tentoonstellingen, rondleidingen, signeersessies… staan op het menu.

ARCHIPEL is bijna volledig gratis, op een paar uitzonderingen na (steeds vermeld in het programma) en soms is er zelfs een drankje bij. Het is en blijft een boekenFEEST!

Programma Archipel 2020

Niet alleen de naam van het festival herbergt een verwijzing naar Paul Snoek, ook het thema van deze Archipel-editie verwijst rechtstreeks naar de roemruchte dichter. “Het leven is geen meesterwerk” is het vers en de slagzin waarrond het programma opgebouwd werd.

Bekijk hier de folder I  Meer info I Facebook I Ticketverkoop vanaf 18 augustus 2020