De Bib heeft een ruim aanbod voor onze bezoekers van 0-18 jaar

Verhalen

De bibliotheek heeft een ruim aanbod aan jeugdboeken, ze staan opgedeeld per leeftijdscategorie. De genre-etiketten duiden het thema van de boeken aan. Ben je een liefhebber van poëzie? In de jeugdbibliotheek vind je ook gedichten, sprookjes, voorleesverhalen, mythen en boeken in het Engels en het Frans.

Informatieve boeken

De bib is ook de ideale plaats om informatie te zoeken over je hobby’s, speciale interesses en schoolwerkjes. We hebben namelijk een schat aan informatieve boeken over de meest uiteenlopende onderwerpen. Leren piano spelen? Een spreekbeurt over zoogdieren voorbereiden? Een boek i.v.m. seksuele voorlichting? Op zoek naar knutselideetjes? Foto’s van het Oude Egypte nodig voor de geschiedenisles? Geen probleem, de jeugdbibliotheek heeft het in huis! Alle informatieve jeugdboeken staan gerangschikt volgens het ZIZO (Zonder Inspanning ZOeken)-systeem.

Baby-, peuter- en kleuterboeken

De Bib heeft een prachtige collectie voor de allerkleinsten: prentenboeken, voorleesboeken, luisterboeken en veel meer. Op deze pagina vind je een overzicht.

Eerste leesboekjes 6+

Leren lezen is een belangrijke stap in het leven van een kind.
Het gaat niet zonder slag of stoot en veel oefenen is en blijft de boodschap! De Bib heeft boekjes om de eerste lezertjes hierbij te helpen. Het AVI-systeem geeft aan hoe goed een kind technisch kan lezen. Dit systeem is een praktisch hulpmiddel bij het zoeken naar een geschikt boek.

Leesplein

Het Leesplein is bedoeld voor kinderen die niet zo graag lezen of die het wat moeilijker hebben om te lezen is er het leuke leesplein met handige luisterboeken en daisy's.

Daisy: lees je boeken online!

Luisterpuntbibliotheek biedt haar Daisy-boeken ook online aan! Met behulp van een app, stream of download je boeken nu ook rechtstreeks op je tablet of smartphone. En met een gratis webspeler stream je de boeken op je computer. Downloaden kan voortaan ook. In dat geval speel je het boek af met gratis software, een Daisy- of mp3-speler. Lees alles over Daisy-online op de website en stream vandaag nog je eerste boek! 

Themakoffers

Themakoffers zijn gevulde koffers voor leerkrachten en andere geïnteresseerden die met hun klas of groep binnen een bepaald thema werken en hiervoor op zoek zijn naar materiaal.

Strips

Wat zeker niet mag ontbreken in de jeugdbibliotheek is een collectie strips. De avonturen van Jommeke, Kuifje, Kiekeboe, Suske & Wiske en nog vele andere striphelden, we hebben ze bijna allemaal!

Tijdschriften

We hebben uitgebreid aanbod aan tijdschriften, zowel voor kleuters, eerste lezertjes als tieners zoals Pompoen, Pippo, Handige handjes, C'est façile, Maan roos vis, Hoe overleef ik ..., Girlz...

Beeld en geluid

Naast boeken vind je in de jeugdbib nog tal van andere materialen:
films op dvd en blu-ray, informatieve dvd's en cd-roms, luisterboeken, Daisy-boeken, muziekdvd's en cd's, zowel voor peuters/kleuters als tieners én ook games (Wii,Wii u Xbox360, PS3, PS4 en PS5) en fundels.

Adolescentenboeken 15+

Speciaal voor de categorie 15+ heeft de Bib een deel van de fictionboeken afzonderlijk geplaatst. Dit zijn de adolescentenboeken, gekenmerkt met een fluogroen of grijs etiket en/of de aanduiding AD op de rug van het boek. Je vindt ze in de themahoek tussen de volwassenafdeling en de jeugdafdeling.