Gedichtendag – Moya De Feyter, Siel Verhanneman, Mattijs Deraedt en Sara Salvérius

Gedichtendag 2022 – woensdag 26 januari – 20.00 uur

Voor deze nieuwe editie van de fel gesmaakte gedichtendagavonden, met ‘natuur’ als thema van de Poëzieweek van de Lage Landen, kiest de Bib resoluut voor enkele jonge goden van de hedendaagse poëzie en muziek.

Moya De Feyter, drijvende kracht achter de Klimaatdichters, debuteerde in 2018 met Tot iemand eindelijk, een bundel waarin dagdagelijkse situaties uitgroeien tot Kafkaiaanse grotesken. In Massastrandingen toont ze zich ook een geëngageerd dichter die zich buigt over de teloorgang van onze leefomgeving.

Siel Verhanneman werd zo hard door persoonlijk verlies getroffen dat ze op jonge leeftijd uitgroeide tot een dichter van de rouw. Haar bundels Als ik stil ben heb ik een bos in mijn hoofd en Zo scherp je kon er ook niet geweest zijn behoren tot de best verkochte bundels in Vlaanderen.

Mattijs Deraedt  had niet meer dan zijn debuutbundel De schaduw van wat zo graag in de zon was blijven staan nodig om meteen woorden van lof te oogsten: “Misschien wel het beste debuut van vorig jaar. Bewondering op het eerste gezicht.” Met de nodige humor thematiseert hij zijn positie als jonge man en slaat hij barsten in het mannelijke bastion. Ook hij is actief als een geëngageerd klimaatdichter.

De vele affecten van ons gemoed, wellicht geen mooier instrument dan het accordeon om ze te verklanken. Sara Salvérius geldt op korte tijd als één van de referenties op het instrument. Haar debuut-cd Trapped in sight en de opvolger Equinox getuigen van een onberispelijke klasse.

Locatie: De Foyer, Paul Snoekstraat 1, Sint-Niklaas

Inkom: 5 euro

Reservatie, CS-Ticket en mondmasker verplicht: bibpubliekswerking@sint-niklaas.be