Livre
Néerlandais

Voor wie doe jij een moord?

Manon Sikkel (auteur)

Voor wie doe jij een moord?

Dans la série:
Public cible:
12-14 ans et plus
Genre:
Isa is vreselijk verliefd op haar vriendje Jules. Maar waarom kijkt hij zo vaak met een verrekijker naar zijn buurman? Is die buurman misschien een moordenaar? Isa wil er niets mee te maken hebben, tot ze de nieuwe vriend van Jules’ moeder ontmoet.
Titre
Voor wie doe jij een moord?
Auteur
Manon Sikkel
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Moon, 2012
189 p. : ill.
ISBN
9789048811960 (hardback) 9789048814749 (hardback)

Commentaires

Het zesde boek over Izzy Love van Manon Sikkel heet Voor wie doe jij een moord?. De zwarte cover, met pistolen en bloeddruppels erop, wijst in de richting van een jeugdboek met pit, en de schijn bedriegt niet. Het verhaal komt traag op gang, maar naar het einde toe wordt het spannend. Isa, voluit Isabella Strombolow, met als pseudoniem 'Izzy Love', gaat een week bij haar vriendje Jules en zijn bizarre moeder logeren. Ze verheugt zich op een bezoek gevuld met zwempartijen, ijsjes en veel liefde, maar in realiteit is Jules vooral bezig met het bespioneren van zijn buurman Marcus Engbert. Aanvankelijk vindt Isa dit maar een vervelende invulling van hun tijd samen, maar wanneer ze Marcus een tijdje observeert, gelooft ze dat hij verantwoordelijk is voor zowel de recente moord op de zwerfster Bianca Modderman als voor de verdwijning van een andere dakloze. De politie luistert niet naar hun theorieën en daarom gaan ze zelf, met de hulp van buurvrouw Elektra, op onderzoek uit. Uiteind…Lire la suite
Isa gaat een weekje logeren bij haar grote liefde Jules. Maar in plaats van lekker te chillen of te zwemmen, is Jules, nadat er een zwerfster is vermoord en een zwerver vermist wordt, in de ban van de overbuurman. Hij kon weleens de moordenaar zijn. Vijfde onafhankelijk te lezen deel uit de serie over IzzyLove*, waarin Isa eerst vreselijk baalt, maar later ook fanatiek op zoek gaat naar bewijzen. Rustig voortkabbelend verhaal zonder echt spannende momenten. Vlot taalgebruik zonder moeilijke woorden, met veel dialoog. Geen illustraties, alleen vignetten van pistooltjes bij elk hoofdstuk. In dit deel zijn geen stukjes uit de weblog van Isa opgenomen. Achterin een vriendschapstest en een verhaal uit de oudheid dat alles met moord en liefde te maken heeft. Meiden vanaf ca. 11 jaar zullen het boek verslinden.