Boek
Nederlands

Fanti

Vivian den Hollander (auteur), Aron Dijkstra (illustrator)
Nico gaat verhuizen, en dat is best wel spannend als je nog maar vier jaar bent! Gelukkig ontmoet hij in zijn nieuwe buurt de knuffelolifant Fanti, met wie hij allerlei avonturen beleeft. Met kleurenillustraties in aquarelstijl. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Verhuizen, Knuffels
Titel
Fanti
Auteur
Vivian den Hollander
Illustrator
Aron Dijkstra
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Ploegsma, © 2023
120 p. : ill.
ISBN
9789021684093 (hardback)

Besprekingen

Een vrolijk en herkenbaar voorleesboek over verhuizen en een bijzondere vriendschap. Alles is spannend als je bijna vier bent en in een ander huis gaat wonen. Een nieuwe kamer, een nieuwe buurt met allemaal nieuwe mensen… Gelukkig ontmoet Nico al snel Fanti, een knuffelolifant die graag avonturen beleeft en een poosje bij hem mag logeren. Samen met Fanti verkent Nico de wereld om hem heen: hij leert zijn buurmeisje Fem kennen, de oude meneer Augustijn met zijn hondje Mollie en de Syrische Lina. En als Nico voor het eerst naar school mag, gaat Fanti natuurlijk mee. Vlot, vriendelijk en lichtvoetig geschreven. Met zachte kleurenillustraties in aquarelstijl. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar. Vivian den Hollander (1953) is een bekende Nederlandse kinderboekenschrijfster.

Over Vivian den Hollander

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Vivian den Hollander (Scheveningen, 25 oktober 1953) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster.

Biografie

Vivian den Hollander werd in 1953 geboren in Scheveningen als Vivian Spaans. Van jongs af aan wilde zij schrijfster worden. Na de HBS overwoog ze Nederlands of journalistiek te gaan studeren, maar koos uiteindelijk voor de PABO. Na haar studie ging zij lesgeven op een basisschool in Gouda, waar zij veel ideeën voor haar latere werk opdeed. Terwijl zij werkte in het basisonderwijs, begon ze steeds fanatieker kinderverhalen te schrijven. In 1988 werd haar eerste boek, Kiki en Pim een tweeling van drie, uitgegeven. In 1992 verscheen haar boek Alleen beer mocht mee, een aangrijpend verhaal over voormalig Nederlands-Indië. Hierna ging het hard met haar schrijfcarrière. In 2000 zegde zij het onderwijs definitief vaarwel om fulltime schrijfster te worden. Naast schrijven bezoekt ze regelmatig scholen, bibliotheken en boekha…Lees verder op Wikipedia