Boek
Nederlands

Overleven : moed en groei na kindermishandeling en misbruik

+1
Overleven : moed en groei na kindermishandeling en misbruik
×
Overleven : moed en groei na kindermishandeling en misbruik Overleven : moed en groei na kindermishandeling en misbruik

Overleven : moed en groei na kindermishandeling en misbruik

Persoonlijke getuigenissen van slachtoffers van kindermishandeling of -misbruik, waarin zij reflecteren op de gevolgen die de traumatische ervaringen hebben gehad op hun persoonlijke ontwikkeling, en beschrijven hoe zij zich richten op groei en herstel. Met portretfoto’s in zwart-wit.
Onderwerp
Kindermishandeling
Titel
Overleven : moed en groei na kindermishandeling en misbruik
Auteur
Valerie Van Peel Anna Defossez Meredith Van Overloop
Medewerker
Peter Adriaenssens
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2023
193 p. : ill.
ISBN
9789401488754 (paperback)

Besprekingen

Getuigenissen van slachtoffers van kindermishandeling of -misbruik, waarin zij reflecteren op de gevolgen die deze gebeurtenissen hadden voor hun persoonlijke ontwikkeling. Uit een schatting blijkt dat één op de tien kinderen te maken krijgt met misbruik of mishandeling, meestal binnen het gezin. Overlevers leren (of worden gedwongen) om over het misbruik te zwijgen — en als ze spreken, reageert hun omgeving vaak met onmacht en onbegrip. De overlevers in dit boek weigeren het stigma van 'het slachtoffer’ en gaan op zoek naar perspectief en kracht, terwijl ze plaatsmaken voor hun verleden en de wonden die ze meedragen. Kinderpsychiater Peter Adriaenssens voorziet de getuigenissen van een psychologische omkadering, en deelt zijn inzichten over posttraumatische groei. ‘Overleven’ is persoonlijk en aangrijpend geschreven. Geschikt voor een brede tot geoefende lezersgroep. Met portretfoto’s in zwart-wit.

Over Valerie Van Peel

Valerie-Anne (Valerie) Van Peel (Ekeren, 11 oktober 1979) is een Belgisch politica actief voor de N-VA.

Levensloop

In 2002 werd ze licentiate in de communicatiewetenschappen aan de Universiteit Gent en in 2004 behaalde ze aan de Erasmushogeschool een postgraduaat in de journalistiek. Daarna liep Van Peel stage bij NRC Handelsblad.

Van Peel was in 2005 redacteur van het VTM-praatprogramma Recht van antwoord, geproduceerd door productiehuis Jok Foe. Vervolgens werkte ze van 2005 tot 2006 als reporter bij Het Nieuwsblad, van 2006 tot 2007 als politiek journalist bij Actua-TV en van 2007 tot 2009 als politiek journalist bij Dag Allemaal. Nadien was Van Peel van 2009 tot 2012 partijwoordvoerder van de N-VA en van 2011 tot 2012 fractiesecretaris van de N-VA in de Senaat.

Van 2010 tot 2013 zetelde ze voor haar partij in de raad van bestuur van de VRT. Daarna was ze van 2013 tot 2014 adviseur van de Antwerpse gedeputeerden …Lees verder op Wikipedia