Boek
Nederlands

De verborgen tuin

Thea Stilton (auteur), Elena Grigoli (illustrator), Rianne Aarts (vertaler)
De Thea Sisters vinden een verwaarloosde binnentuin achter een villa en doen een droevige ontdekking. Kunnen ze de tuin weer opknappen? Met gekleurde illustraties. Makkelijk te lezen. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titel
De verborgen tuin
Auteur
Thea Stilton
Illustrator
Elena Grigoli
Vertaler
Rianne Aarts
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Il giardino dei segreti
Uitgever
Kalmthout: Pelckmans, © 2023
119 p. : ill.
ISBN
9789463375948 (paperback)

Besprekingen

Een vertederend verhaal uit de serie 'Thea Sisters’*, over een verwaarloosde tuin met een verhaal. De Thea Sisters, studentes aan het Topford College op Walviseiland, ontdekken een overwoekerde, verwaarloosde tuin achter een grote, schijnbaar verlaten villa. Ze besluiten om de tuin weer op te laten leven en proberen erachter te komen of er nog iemand in de villa woont. Tijdens hun onderzoek doen ze een droevige ontdekking. De Sisters zijn vastbesloten om te helpen en de tuin op te knappen. In opgewekte stijl geschreven. Met speelse typografie en kleurenillustraties in een tekenfilmachtige stijl. Geschikt om voor te lezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar. Thea Stilton is, net als Geronimo Stilton, een pseudoniem van een reeks schrijvers en tekenaars die samen de gelijknamige series uitgegeven. Het oorspronkelijke idee komt van de Italiaanse Elisabetta Dami (1958).

Over Thea Stilton

Thea Stilton is een personage uit de televisieserie en boekenreeks Geronimo Stilton.

Thea is de jongere zus van Geronimo. Ze is journalist en fotograaf van De Wakkere Muis en is tevens schrijfster. Thea Stilton heeft op het Topford College (Walviseiland, behoort tot Muizeneiland) gezeten en geeft hier nu ook les.

Zie ook

  • Lijst van boeken van Thea Stilton
Lees verder op Wikipedia