Boek Nederlands

Thriller

Ymke droomt ervan een thriller te schrijven, maar worstelt met de plot. Dan verandert haar eigen leven in een thriller: ze vindt een tas met een lugubere inhoud, de vriendin van haar zoon verdwijnt spoorloos en wordt later vermoord teruggevonden in de buurt van hun huis.
Titel
Thriller
Auteur
Suzanne Hazenberg
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Anthos, 2013
255 p.
ISBN
9789041422811 (paperback)

Besprekingen

Ymke schrijft schrijft dialogen voor een televisiesoap. Ondanks dat ze hierin al veel van haar inspiratie kwijt kan, is ze op zoek naar een nieuwe uitdaging: ze wil een thriller schrijven. Een goed uitgangspunt vinden om een verhaal rond op te bouwen blijkt niet zo simpel. Daar waar ze zich voor haar televisiepersonages af en toe baseert op haar eigen gezinsleden, is dit voor een thriller toch minder evident. Hier komt echter verandering in wanneer Ymke in een opruimbui de rommel onder de trap aanpakt en daar in een sporttas een bos uitgerukte haren vindt. Wanneer ze ook nog verneemt dat het lief van haar zoon én haar beste vriendin verdwenen zijn, begint haar eigen leven meer en meer op een thriller te lijken. Sterker nog, een voor een begint ze haar gezinsleden onder de loep te nemen en hoopt ze zo de onschuld van haar gezin te bewaren. Zal ze hierin slagen, of kent ze haar echtgenoot en vier kinderen echt zo slecht als het aanvankelijk lijkt?
In eerste instantie is het interes…Lees verder
Ymke is als moeder van vier pubers druk bezet. Daarnaast schrijft zij voor een soapserie. Op een dag treft ze thuis bij toeval een tas met akelige inhoud aan, die nog luguberder wordt als het vriendinnetje van een van haar zonen vermoord wordt aangetroffen. Het jonge meisje blijkt zwanger te zijn. Een vondst: een thriller schrijven die 'Thriller' heet. Grappig is dat de hoofdpersoon nadenkt over een plot dat de auteur zelf in haar boek 'Eet'* uitwerkte. Net als in eerdere boeken voert zij mensen op met flinke stoornissen. Het is jammer dat er nogal wat taalslordigheden in staan. In het boek trekken de gebeurtenissen in razende vaart en in korte hoofdstukken voorbij. Ymke kan niet anders dan denken dat een van haar kinderen schuldig is. Maar wie? Wat moet ze doen? Hoe kan een moeder haar kind aangeven? En haar man, is die steunpilaar of staat hij aan de andere kant? Terwijl de ene na de andere verrassende ontwikkeling haar eigen leven tot een thriller maakt, houdt Ymke stand dankzij ha…Lees verder