Mockingjay

Suzanne Collins (auteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Een 17-jarig meisje wordt naar het bolwerk van de opstand tegen het Capitool gebracht. De rebellen willen dat zij de spotgaai wordt, het symbool van de opstand.
Titel
Mockingjay
Auteur
Suzanne Collins
Taal
Engels
Uitgever
London: Scholastic, 2021 | Andere uitgaven
457 p.
ISBN
9781407132105 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Besprekingen

Derde en laatste deel* van meeslepende serie rondom Katniss Everdeen, bekend als de 'mockinjay' (spotgaai) voor de rebellen op Panem, de toekomstige versie van onze aarde. In haar kenmerkende urgente en soepele stijl brengt de auteur de eerder ingezette ontwikkelingen tot een dramatisch einde. Wederom komt Katniss in allerlei onmogelijke situaties terecht en ziet ze zich gedwongen moeilijke emotionele en morele keuzes te maken. Zullen de rebellen de Hoofdstad verslaan – en wat zal het kosten? Net als de vorige twee delen laat ook dit deel, waar veel fans naar uit zullen hebben gekeken, zich geen moment neerleggen. Het is spannend, mooi en verschrikkelijk tegelijk, en nodigt uit tot intens meeleven. Collins spaart noch haar hoofdpersoon noch haar lezers; het is dan ook beter geschikt voor oudere tieners en jong volwassenen vanwege een flinke dosis geweld en doodslag. De serie is wereldwijd een groot succes, alle delen zijn verfilmd. Vanaf ca. 15 jaar.

Over Suzanne Collins

CC BY 2.0 - Foto van/door David Shankbone

Suzanne Collins (Hartford, 10 augustus 1962) is een Amerikaanse scenarioschrijfster en auteur.

Biografie

Suzanne Collins wilde aanvankelijk actrice worden, maar uiteindelijk belandde ze achter de schermen. Haar carrière als schrijfster begon in 1991 als scenarioschrijfster van kindertelevisieprogramma’s nadat ze haar master in Dramatic writing aan de Universiteit van New York had gehaald. Ze werkte aan enkele televisieprogramma’s voor Nickelodeon, waaronder de met een Emmy genomineerde series Clarissa Explains It All, The Mystery Files of Shelby Woo, Little Bear en Oswald. Collins was genomineerd voor de Writers Guild of America voor haar medewerking aan het schrijven van de kerstspecial Santa, Baby!

Na een ontmoeting met kinderboekenschrijver James Proimos raakte Collins geïnspireerd om zelf een kinderboek te schrijven. Haar inspiratie voor Gregor de Bov…Lees verder op Wikipedia