Before I go to sleep

S.J. Watson (auteur)
Een vrouw is door geheugenverlies de afgelopen twintig jaar van haar leven kwijt, maar ontdekt dat iemand in haar omgeving hierover liegt.
Extra onderwerp
Thrillers
Titel
Before I go to sleep
Auteur
S.J. Watson
Taal
Engels
Uitgever
London: Black Swan, 2012 | Andere uitgaves
378 p.
ISBN
9780552164139 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Besprekingen

De ik-figuur Christine lijdt aan verlies van haar langetermijngeheugen. Alle herinneringen die in de loop van de dag bovenkomen, zijn de volgende dag weer verdwenen. Haar man legt haar elke dag opnieuw uit dat ze twintig jaar geleden een auto-ongeluk heeft gehad en in coma heeft gelegen. Dan wordt ze gebeld door een arts, die ze al weken bezoekt en die haar vertelt dat ze een geheim dagboek bijhoudt. Elke dag moet hij haar hieraan herinneren. Als ze in het dagboek leest, komt ze langzaam tot de conclusie dat iemand liegt. Haar arts? Haar man? Haar vriendin? En is haar zoon echt dood? Dit is een enorm spannend debuut. De verwarring, de angst en het wantrouwen van Christine slaan op de lezer over. De spanning bouwt zich prima op en in een beklemmende sfeer reconstrueert Christine, met hulp van het dagboek, haar leven. Iemand deugt niet en hoewel de lezer snel ziet wie dat is, blijft het motief tot het laatst een verrassing. Wordt verfilmd. Het omslag toont op de voorkant een geopend en …Lees verder

Over S.J. Watson

S.J. Watson (1971) is een Engels schrijver. Hij debuteerde in 2011 met Voor ik ga slapen, dat tot dusver in 30 verschillende landen werd gepubliceerd. In 2015 bracht hij zijn tweede boek uit: Tweede leven.

Watson werd geboren in Stourbridge, in de West Midlands. Na zijn studies aan de Universiteit van Birmingham verhuisde hij naar Londen, waar hij in diverse hospitalen werkte en zich specialiseerde in de diagnose en behandeling van slechthorende kinderen. 's Avonds en in het weekend schreef hij fictie.

In 2009 werd Watson geaccepteerd voor de eerste cursus Writing a Novel aan de Faber Academy. Het resultaat was zijn debuutroman, Voor ik ga slapen. Al snel daarna werd het boek in 30 landen geaccepteerd voor publicatie, en in 2011 wordt gestart met de adaptatie voor het grote scherm.

Bibliografie

  • 2011 - Voor ik ga slapen
  • 2015 - Tweede leven

Lees verder op Wikipedia