Boek
Nederlands

Levi's nieuwe liedje

Saskia Halfmouw (illustrator), Edward van de Vendel (auteur)
+1
Levi's nieuwe liedje
×
Levi's nieuwe liedje Levi's nieuwe liedje
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Als Levi zingt dat hij een prinsesje is, is het net of er vlinders uit zijn keel fladderen en dan huppelen zijn benen. Maar kan een jongen wel een prinsesje zijn? Oma laat hem zien dat, wat hij ook doet, hij altijd zichzelf is: Levi! Prentenboek met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 5 jaar.
Onderwerp
Jezelf zijn
Titel
Levi's nieuwe liedje
Illustrator
Saskia Halfmouw
Auteur
Edward van de Vendel
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Em. Querido's Uitgeverij, 2023
[28] p. : ill.
ISBN
9789045129112 (hardback)

Besprekingen

Een prentenboek over ontdekken wie je bent en jezelf mogen zijn. De klas van Levi leert een nieuw liedje over een prinsesje in het bos. Als Levi zingt is het net of er vlinders uit zijn keel fladderen en als hij danst huppelen zijn benen. Dan is het zijn beurt om een prinsesje te zijn. Hij raakt in de war omdat hij een jongen is, dan kan hij toch helemaal geen prinses zijn? Hij rent de klas uit, naar oma toe, die hem laat zien dat hij, wat hij ook doet, altijd Levi is. Vriendelijk en invoelend geschreven. Met vrolijke, karaktervolle tekeningen in levendige kleuren. Vanaf ca. 5 jaar. Edward van de Vendel (Leerdam, 1964) is een alom bekende Nederlandse schrijver, vertaler, muzikant en jeugdauteur. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven en won verschillende literaire prijzen, zoals de Gouden Lijst, de Jenny Smelik-IBBY-prijs en de Woutertje Pieterse Prijs.

Over Saskia Halfmouw

Saskia Halfmouw (Den Haag, 3 april 1968) is een Nederlands illustratrice.

Levensloop

Jeugd en opleiding

Saskia Halfmouw werd geboren in Den Haag en groeide op in Ede. Na haar middelbare school studeerde zij grafische vormgeving aan het ArtEZ in Arnhem.

Loopbaan

Halfmouw debuteerde in 1993 haar boek Van huilen krijg je dorst van Anke Kranendonk. Hierna ging zij werken als fulltime illustratrice. Ze werkten onder meer samen met de schrijvers Paul Biegel, Mieke van Hooft, Thijs Goverde, Chris Winsemius en Rom Molemaker. Later ging zij ook illustraties maken voor de boeken van Henk Hardeman, Vivian den Hollander, Anna Woltz en Leny van Grootel. Ook maakte ze illustraties voor de boekenserie Foeksia van Paul van Loon. De verhalen gaan vooral over humor en sprookjes.

Bibliografie

Dit …Lees verder op Wikipedia