Boek
Nederlands

Springlevend

Sarah Lark (auteur), Merel De Vink (vertaler)
+1
Springlevend
×
Springlevend Springlevend
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
De moeder van Jessie wil samen met haar op paardrijles. Supergênant, vindt de 13-jarige. Maar wanneer haar moeder Jessie een concertkaartje belooft voor haar favoriete band, is ze om.
Eenmaal op de manege ontdekt Jessie dat ze niet de enigen zijn; zo is er die rare jongen, Milan, die met zijn vader paardrijles neemt. Ondanks haar aanvankelijke tegenzin raakt ze geboeid. Al snel kan Jessie no
Onderwerp
Verliefd zijn
Titel
Springlevend
Auteur
Sarah Lark
Vertaler
Merel De Vink
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Das Glück der Erde
Uitgever
Utrecht: Uitgeverij De Fontein Jeugd, © 2023
175 p.
ISBN
9789026165641 (hardback)

Over Sarah Lark

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Amadalvarez

Christiane Gohl (Bochum, 1958) is een Duitse schrijfster die naast jeugdboeken, waarin paarden centraal staan, ook historische romans en non-fictie boeken schrijft. Zij gebruikt voor de verschillende genres diverse pseudoniemen, te weten Ricarda Jordan, Sarah Lark en Elisabeth Rotenberg. Haar boeken zijn in meerdere talen vertaald, waaronder Engels en Nederlands.

Leven en werk

Op 10-jarige leeftijd raakte Gohl geïnteresseerd in paarden en toonde toen zij ouder werd ook speciale aandacht voor de rijkunst en de verzorging en behandeling van paarden. Gohl woont op een boerderij in de buurt van het Andalusische bergdorp Mojácar bij Almería in het zuidoosten van Spanje, waar ze niet alleen zorgt voor gepensioneerde paarden maar ook over paarden schrijft.

Gohl studeerde geschiedenis en literatuur. Daarna werkte ze als reisleidster en vakjournaliste, zodoende ontdekte ze Nieuw-Zeeland, waar ze meteen werd …Lees verder op Wikipedia