Boek
Nederlands

De avonturen van Amina Al-Sirafi

S.A. Chakraborty (auteur), De Vertaalzusjes (vertaler)
Een beruchte vrouwelijke piraat wordt gevraagd om de ontvoerde dochter van een voormalig bemanningslid op te sporen. Al snel blijkt dat er meer achter de verdwijning van het meisje schuilgaat dan haar is verteld.
Titel
De avonturen van Amina Al-Sirafi / Shannon Chakraborty
Auteur
S.A. Chakraborty
Vertaler
De Vertaalzusjes
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The adventures of Amina Al-Sirafi
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, © 2023
473 p. : ill.
ISBN
9789022598726 (hardback)

Besprekingen

Een vuistdikke (473 p.) historische fantasyroman over de avonturen van een van de beruchtste vrouwelijke piraten van de Indische Oceaan. Na een legendarische carrière vol gevaren kan Amina al-Sirafi zich eindelijk richten op een rustiger leven. Maar wanneer de rijke moeder van een voormalig bemanningslid haar benadert met een onweerstaanbaar aanbod, wordt ze teruggetrokken in het avontuur. In ruil voor een fortuin moet Amina de ontvoerde dochter van haar oude kameraad opsporen. Hoe dieper Amina in het avontuur duikt, hoe duidelijker het wordt dat er meer achter de verdwijning van het meisje schuilgaat dan haar is verteld. Dit laatste avontuur, vol risico en verleiding, zou haar wel eens haar ziel kunnen kosten. Spannend en meeslepend geschreven, met oog voor historische couleur locale. Met een kaart in zwart-wit. Shannon A. Chakraborty (New Jersey, 1985) is een Amerikaanse fantasyauteur. Haar boeken zijn vertaald in meer dan twaalf landen en werden genomineerd voor meerdere prijzen…Lees verder

Over S.A. Chakraborty

Shannon A. Chakraborty (New Jersey, 7 december 1985) is een Amerikaans schrijfster van historische fantasy en speculatieve fictie. Ze brak in 2017 door met de Daevabad-trilogie.

Biografie

Chakraborty is geboren en getogen in New Jersey uit katholieke ouders en bekeerde zich in haar tienerjaren tot de islam.

Chakraborty studeerde geschiedenis van het Midden-Oosten en internationale betrekkingen in de Verenigde Staten en Caïro (Egypte). Na het afronden van haar studies schreef ze De bronzen stad (The City of Brass), het eerste boek van de Daevabad-trilogie, dat in 2017 werd gepubliceerd en een internationale bestseller werd. Haar werk is vertaald in meer dan een dozijn talen waaronder het Nederlands en werd genomineerd voor de Hugo Award, Locus Award, World Fantasy Award, Crawford Award en de Astounding Award for Best New Writer.

Bibliografie

Lees verder op Wikipedia