Boek
Nederlands

Saar en het trouwfeest

Pauline Oud (auteur)
+1
Saar en het trouwfeest
×
Saar en het trouwfeest Saar en het trouwfeest

Saar en het trouwfeest

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Saar en Kas mogen bruidsmeisje en bruidsjonker zijn op het trouwfeest van tante Olivia en Wim. Ze mogen de sluier dragen, de trouwringen aangeven, bloemen strooien en dan… feest vieren! Prentenboek met paginagrote kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Huwelijk, Feesten
Titel
Saar en het trouwfeest
Auteur
Pauline Oud
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2014
[29] p. : ill.
ISBN
9789044822410 (hardback)

Besprekingen

Saar en vriendje Kas zijn bruidsmeisje en -jonker op het trouwfeest van tante Olivia en Wim. Ze mogen de sluier dragen, de ringen geven en bloemen strooien: ze doen het geweldig. Papa maakt het nog even spannend als hij de trouwringen niet kan vinden, maar daarna is het groot feest. Deel uit de 'Saar'-serie waarin verteld wordt hoe een trouwdag voor een bruidsmeisje/-jonker verloopt en dat je eerst veel moet oefenen. Prachtige, kleurrijke, vertederende illustraties over dubbele bladzijden waarin de gezichtsuitdrukkingen alles zeggen: het plezier en de verliefdheid spatten van het papier af! Leuk zijn de kleine verliefde beestjes op een groot deel van de bladzijden. De vier- tot zevenregelige, perfect voor te lezen tekst, staat onder of boven aan de bladzijde gedrukt. Op de voorste schutbladen staan enkele vragen over het verhaal, waarbij de antwoorden te vinden zijn door goed naar de plaatjes eromheen te kijken. Op de achterste schutbladen instructies voor het maken van een bruidsluie…Lees verder

Saar en het trouwfeest

Saar en Kas mogen bruidsmeisje en bruidsjongen zijn op het trouwfeest van tante Olivia en Wim. Ze zijn zeer in hun sas want ze krijgen allebei splinternieuwe kleren. De hele ceremonie wordt beschreven en het feest achteraf. Saar en Kas mogen heel lang opblijven. En wie weet willen ze ook trouwen met elkaar? Een zeer voorspelbaar verhaaltje met stereotiepe en fantasieloze illustraties. Eerder wat saai en weinig tot de verbeelding sprekend. Achteraan in het boek krijg je uitleg om zelf een bruidsluier en een hoge hoed te maken. Maar het oogt allemaal wat ouderwets en een beetje saai, niet echt om zin te krijgen in een trouwfeestje onder kleuters.


Over Pauline Oud

Paulina Maria Oud (Hilversum, 10 maart 1963) is een Nederlands illustratrice, schrijfster en ontwerpster.

Biografie

Oud werd geboren als jongste in een gezin met twee kinderen. Haar moeder was kleuterleidster en haar vader bouwkundig tekenaar. Als kind was zij veel te vinden in het atelier van haar grootvader Johannes Oud, die naast zijn huisschildersbedrijf actief was als kunstschilder. Van 1980 tot 1985 studeerde zij aan de Academie voor Beeldende Kunsten Utrecht. Op de kunstacademie startte zij aanvankelijk met grafische vormgeving maar in haar derde jaar stapte zij over naar de autonome studierichting Grafiek.

Na een aantal jaren als vrij beeldend kunstenaar en docente Tekenen en Schilderen gewerkt te hebben, illustreerde Oud haar eerste kinderboek in 1996. Hierna volgden vele boeken voor diverse auteurs, onder wie Arend van Dam, Thea Dubelaar, Liesbeth van der Jagt, Anneke Scholtens en Betty Sluyzer. In totaal illust…Lees verder op Wikipedia