Luisterboek Nederlands

Wachten op woensdag : een Frieda Klein thriller

Nicci French (auteur), Irving Pardoen (vertaler), Caecile De Hoog (vertaler)

Wachten op woensdag : een Frieda Klein thriller

Nicci French (auteur), Irving Pardoen (vertaler), Caecile De Hoog (vertaler)
Een moeder bekoopt haar geheim met de dood. Inspecteur Karlsson roept de hulp in van psychoanalytica Frieda Klein bij het ontrafelen van de zaak. Klein stemt toe, maar heeft de grootste moeite om zichzelf overeind te houden na een traumatische ervaring.
Titel
Wachten op woensdag : een Frieda Klein thriller
Auteur
Nicci French
Vertaler
Irving Pardoen Caecile De Hoog
Verteller
Dieuwertje Blok 1957-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Waiting for wednesday
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2013
9 cd's
Speelduur
10 uur en 50 min.
Aantekening
Verkorte versie
ISBN
9789047613800

Ook in de collectie als:

Luisterboek: Nederlands
Boek: Nederlands
Dwarsligger: Nederlands
Grote letter: Nederlands
E-boek: Nederlands

Beschikbaarheid en plaats in de bib

Besprekingen

Wachten op woensdag is het derde deel in de serie rond psychotherapeute Frieda Klein. Nadat ze in Dinsdag is voorbij op het nippertje aan de dood ontsnapte, is Klein nog steeds niet terug aan het werk. Haar omgeving maakt zich zorgen om haar, maar Klein spiegelt ze allemaal voor dat ze zich goed voelt en bijna weer de oude is. Door de gebeurtenissen uit het vorige deel mag Klein niet meer officieel met de politie samenwerken, maar toch raakt ze betrokken bij de zaak waarin Ruth Lennox, een moeder van drie, dood in haar huis wordt aangetroffen. Omdat er een aantal spullen ontbreken in het huis volgt de politie aanvankelijk het spoor van een uit de hand gelopen inbraak. Deze piste wordt echter vrij snel verlaten wanneer de gearresteerde inbreker een alibi blijkt te hebben. Ruths man wordt nu de voornaamste verdachte, zeker wanneer aan het licht komt dat Ruth al meer dan tien jaar een affaire had.
In een tweede verhaallijn volgende we de gepensioneerde journalist Jim …Lees verder
Verkorte weergave van het gelijknamige boek*, voorgelezen door Dieuwertje Blok. Als Dora Lennox (13) uit school komt, vindt ze haar moeder vermoord in hun huiskamer in een voorstad van Londen. Hoofdinspecteur Karlsson en rechercheur Yvette Long worden op de zaak gezet, maar hun onderzoek lijkt vast te lopen. Dan vraagt Karlsson stiekem psychoanalytica Frieda Klein, die voor de politie werkte, maar is weggestuurd, eens naar de zaak te kijken. Ze doet een suggestie die blijkt te kloppen. Frieda raakt steeds meer bij de zaak betrokken, terwijl ze nog aan het herstellen is van een aanslag op haar leven en haar relatie met vriend Sandy wil redden. Onder pseudoniem schrijft het Engelse echtpaar Nicci Gerrard (1958) en Sean French (1959) psychologische thrillers. Deze goedvertaalde derde in de serie over psychoanalytica Klein volgt op de bestseller ‘Dinsdag is voorbij’**. Het spannende verhaal met ijzersterke plot is weer meeslepend, met veel aandacht voor de motieven van herkenbare hoofdper…Lees verder