Boek
Engels

Friday on my mind

Nicci French (auteur)
Psychotherapeute Frieda Klein slaat op de vlucht als ze van moord wordt verdacht.
Extra onderwerp
Klein, Frieda ; personage
Titel
Friday on my mind
Auteur
Nicci French
Taal
Engels
Uitgever
UK: Penguin Books, 2016
438 p.
ISBN
9781405925341 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

In het vijfde deel van de serie* (acht in totaal, met de dagen van de week in de titels) met Frieda Klein in de hoofdrol sleept deze psychotherapeute haar traumatische verleden en alle bekenden uit de vorige delen met zich mee. In de Thames wordt het lijk van een man gevonden met een ziekenhuisbandje om zijn pols waar de naam van Frieda op staat. De politie verdenkt Frieda Klein van de moord. Zij vlucht, duikt onder en gaat met behulp van vrienden op onderzoek uit om haar naam te zuiveren. Een ietwat ongeloofwaardig verhaal, chaotisch door de vele personen, en karakters die niet goed uit de verf komen. Van een plot is geen sprake en het einde is heel bizar, de aftrap voor het volgende deel met 'zaterdag' in de titel. Zelfstandig te lezen maar leuker als de vorige delen ook bekend zijn. Meer over deze serie is te vinden op www.niccifrench.nl. Pocketuitgave.

Over Nicci French

CC BY 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Nicci French is het pseudoniem van het schrijversechtpaar Nicci Gerrard en Sean French, die samen psychologische thrillers schrijven. Ze trouwden in 1990 en hebben samen twee kinderen. Gerrard heeft ook nog twee kinderen uit haar eerste huwelijk.

Biografieën

Nicci Gerrard

Nicci Gerrard (10 juni 1958) groeide op in Worcestershire en studeerde Engelse literatuur aan de Universiteit van Oxford. Ze heeft les gegeven in Los Angeles en Londen, begon een tijdschrift voor vrouwen en werd freelance journalist. Ze trouwde en kreeg twee kinderen, maar dit huwelijk hield geen stand. Toen ze weer vrijgezel was, ontmoette ze Sean French. Ze ontmoette hem toen ze werkte voor de New Statesman.

Sean French

Sean French (28 mei 1959) werd geboren in Bristol en studeerde ook Engelse literatuur aan de Univ…Lees verder op Wikipedia