Luisterboek
Nederlands

Denken aan vrijdag : een Frieda Klein thriller

Nicci French (auteur), Beatrice Van der Poel (verteller)
Nadat een Engelsman met doorgesneden keel en een polsbandje met de naam Frieda Klein is gevonden in de Theems gaat de politie op zoek naar de dader.
Titel
Denken aan vrijdag : een Frieda Klein thriller
Auteur
Nicci French
Verteller
Beatrice Van der Poel  (inlezer)
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Friday on my mind
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2015
9 cd's
Speelduur
ca. 10 uur
ISBN
9789462530904

Andere formaten:

Besprekingen

Integrale weergave van het gelijknamige boek*, voorgelezen door de Nederlandse actrice, zangeres en presentatrice Lottie Hellingman. Nadat een Engelsman met doorgesneden keel en een polsbandje met de naam Frieda Klein is gevonden in de Theems gaat de politie op zoek naar de dader. Die menen zij te vinden in de eigenzinnige psychotherapeute Frieda Klein, omdat zij een relatie heeft gehad met het slachtoffer. Frieda verdenkt op haar beurt juist Dean Reeve (iemand uit eerdere delen); ze duikt onder en probeert op haar manier de moordenaar te vinden. Dit vijfde deel uit een achtdelige reeks volgt op ‘Donderdagskinderen’** en is in principe los te beluisteren; toch heeft het geheel meerwaarde als men de eerdere delen kent. Er komen regelmatig personages voor uit de vorige delen, die niet allemaal afdoende worden voorgesteld. In de laatste minuten wordt de brug naar het volgende deel gemaakt, maar die verhaallijn wordt ongetwijfeld pas in het laatste deel afgewikkeld. Al met al een verhaal …Lees verder

Over Nicci French

CC BY 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Nicci French is het pseudoniem van het schrijversechtpaar Nicci Gerrard en Sean French, die samen psychologische thrillers schrijven. Ze trouwden in 1990 en hebben samen twee kinderen. Gerrard heeft ook nog twee kinderen uit haar eerste huwelijk.

Biografieën

Nicci Gerrard

Nicci Gerrard (10 juni 1958) groeide op in Worcestershire en studeerde Engelse literatuur aan de Universiteit van Oxford. Ze heeft les gegeven in Los Angeles en Londen, begon een tijdschrift voor vrouwen en werd freelance journalist. Ze trouwde en kreeg twee kinderen, maar dit huwelijk hield geen stand. Toen ze weer vrijgezel was, ontmoette ze Sean French. Ze ontmoette hem toen ze werkte voor de New Statesman.

Sean French

Sean French (28 mei 1959) werd geboren in Bristol en studeerde ook Engelse literatuur aan de Univ…Lees verder op Wikipedia

Suggesties