Boek
Nederlands

Giraf viert feest

+1
Giraf viert feest
×
Giraf viert feest Giraf viert feest
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Giraf maakt een taart om Zebra te verrassen op haar feestje. Ze is onzeker of de taart zal lukken. Krook snoept meer van het beslag dan dat hij helpt. Prentenboek met paginagrote kleurenillustraties in zachte tinten. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Feesten, Bakken, Cadeautjes
Titel
Giraf viert feest
Auteur
Marie-Louise Sekrève Mark Sekrève
Taal
Nederlands
Uitgever
Baarn: De Fontein, 2009
[26] p. : ill.
ISBN
9789026126093 (hardback) 9789081303224 (ISBN sticker)

Besprekingen

Marie-Louise en Mark Sekrève ken je misschien van de schattige cadeauboekjes Ik hoor bij jou en Ik blijf bij jou (De Fontein, 2008). In deze miniboekjes over de pinguïn Max en zijn geliefde bereikten de auteurs een erg geslaagd samenspel van woord en beeld om hun romantische boodschap over te brengen. Met Giraf viert feest hebben ze die magie helaas niet weten te behouden. Dit prentenboek is leuk, maar is in niets opvallend.

In Giraf viert feest zijn de dieren personificaties van jonge kinderen. Giraf is een bedeesd jongetje dat een taart wil bakken voor de jarige Zebra. Hij krijgt hulp van zijn vriendje Krook, een vrolijke, maar ? zoals dat hoort ? hongerige krokodil. Terwijl Krook grote happen van alle ingrediënten neemt, wordt Giraf steeds onzekerder over het resultaat. Wat als Zebra de taart geen leuk cadeau vindt? Gelukkig is Zebra zo blij dat ze Giraf zelfs een dikke zoen geeft. Dan kan het feest beginnen. Alleen Krook kan niet meer meesmullen,…Lees verder
Niet Giraf, zoals de titel zegt, viert feest, maar Zebra. Om haar te verrassen bakt Giraf zijn allereerste taart. Krokodil Krook zegt alles te weten van taarten, ook al heeft hij ook nooit eerder gebakken. Hij snoept van de suiker, proeft van het beslag en eet van de noten terwijl Giraf serieus doorwerkt. Olifant zorgt voor een mooie doos. Giraf weet niet zeker of hij de taart wil geven, straks vindt Zebra de taart niet lekker. Vierkant prentenboek met zachtgekleurde, zwartomlijnde aquarellen over vier aangeklede dieren, die als kinderen met elkaar praten. Mooi glanzend papier. De illustraties met veel details lopen over twee pagina’s met boven- of onderaan een tot vier regels eenvoudige tekst, gedrukt in een duidelijke schreefletter. Er is meer te zien dan er verteld wordt: Giraf woont in een vuurtoren, Zebra in een boomhuis, de andere twee aan het water. De schutbladen in het begin geven de situatie op het eiland overdag, voor het feest, weer en achterin ’s avonds, tijdens het feest…Lees verder

Giraf viert feest

Giraf beleefde al heel wat avonturen, in 'Giraf gaat slapen', 'Giraf leert fietsen' en nu ook in 'Giraf viert feest'. Dit mini-boekje is een herdruk van het grotere prentenboek over Giraf.
In dit boekje gaat Giraf aan de slag: Zebra viert feest en dus maakt Giraf een grote taart. Maar hij is een beetje onzeker, want hij heeft nog nooit tevoren een taart gebakken. Daarom is hij heel blij dat Krook hem wil helpen. En Krook is natuurlijk blij dat hij op de eerste rij zit om te proeven.
De boeken van het schrijversduo Sekrève zijn lang niet meer onbekend. Met hun zachtgekleurde prenten van waterverf geven ze de dierenwereld mooi weer. Ook de contrasten worden in de illustraties duidelijk gemaakt: de bezorgde, haast perfectionistische Giraf versus de nonchalante smulpaap Krook geeft een grappige dimensie. Ook zitten er in de prenten kleine details, waar je als kind en als volwassene naar kan zoeken.
Het is niet meteen duidelijk welke meerwaarde een miniversie van dit boek…Lees verder