Boek Nederlands

Gelukkig gezond : de complete gids voor een evenwichtig leven

Gelukkig gezond : de complete gids voor een evenwichtig leven

Adviezen en praktische tips over voeding, oefeningen, meditatie en lifestyle.
Extra onderwerp
gezondheid levenskunst
Titel
Gelukkig gezond : de complete gids voor een evenwichtig leven
Auteur
Lorna Lee Malcolm
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2003
164 p. : ill.
Aantekening
Vert. uit het Engels
ISBN
90-209-5057-6

Besprekingen

Gelukkig gezond heeft als doel van elke dag een prettige dag te maken op een dynamische en holistische manier. Het boek tracht om ons bewust te maken over onze manier van leven. Het laat zien hoe we tot een goede gezondheid, tevredenheid en diep geluk kunnen komen.

In zes hoofdstukken die elk gewijd zijn aan een bepaald aspect uit het dagelijks leven: wakker worden, werk, ontspanning, eten en drinken, liefde en, last but not least, slapen. De meeste info komt uit de oosterse levenssfeer en therapiën, en is meestal eeuwenoud. De oefeningen zijn eenvoudig, veilig en worden stap voor stap voorgesteld met mooie foto's en op een transparant papiertje, wat toch wel een speciaal effect geeft.

Gelukkig gezond is een pareltje qua lay-out: foto's, kleuren, materialen en indeling nodigen uit om verder te bladeren. De inhoud is zeker de moeite waard: uitgebreid, compleet en een tikkeltje alternatief. [Brigitte Gevers]
Adviezen en praktische tips over voeding, oefeningen, meditatie en lifestyle, waarbij de meeste informatie uit oosterse levensleer en therapie komt (yoga, t'ai chi, acupressuur etc.). Het boek is ingedeeld in zes hoofdstukken, die elk een bepaald aspect van een dag behandelen (wakker worden, werk, ontspanning, eten & drinken, liefde, en slapen). Op transparante pagina's door het hele boek heen staan oefeningen en houdingen uitgelegd. Deze rijk met kleurenfoto's geïllustreerde uitgave is bestemd voor mensen die hun leven opnieuw willen inrichten om gelukkiger, gezonder, rustiger en tegelijkertijd energieker te leven, aldus de achterflaptekst. De auteur is expert op het gebied van gezondheid en fitness.