Boek
Nederlands

Lieve snoetjes

Liesbet Slegers (auteur)
+1
Lieve snoetjes
×
Lieve snoetjes Lieve snoetjes
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Zie jij een muis? Of is dat neusje van een egel? En het konijn heeft net zo’n snuffelsnoet als het schaap. Vierkant prentenboek met grof geschilderde, vrolijke illustraties van dieren, met gedeeltelijk afgesneden pagina’s. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Onderwerp
Dieren
Titel
Lieve snoetjes
Auteur
Liesbet Slegers
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2016
[26] p. : ill.
ISBN
9789044826418 (hardback)

Besprekingen

Een reeks dieren uit de directe omgeving van het jonge kind volgt elkaar op. Doordat de rechterpagina op driekwart is afgesneden, is steeds een deel van het volgende dier zichtbaar, bijvoorbeeld een muis waarvan zijn snuit bij omslaan ook de snuit van de egel blijkt. Hetzelfde gebeurt met een bij en een lieveheersbeestje, een konijn en een schaap en nog enkele dieren. Ze zijn steeds in heldere, grote kleurvlakken neergezet, dik zwart omlijnd, met een enkel detail uit hun natuurlijke omgeving. De enkele regels eenvoudige tekst geven kenmerken van het betreffende dier. Het vierkante boekje is stevig uitgevoerd met pagina’s van dik glanzend papier en twee afgeronde hoeken. De hoekjes van de driekwart bladzijden zijn niet afgerond, waardoor die behoorlijk scherp zijn. Op het fleurige omslag prijkt een blij kijkend lieveheersbeest tegen een regenboog achtergrond. In dezelfde opzet verscheen ook 'Mooie staartjes'*. Om samen te bekijken met dreumesen en peuters vanaf ca. 1,5 jaar.

Over Liesbet Slegers

Liesbet Slegers (Geel, 26 juli 1975) is een Vlaams auteur en illustratrice.

Liesbet Slegers studeerde in 1997 af aan de toenmalige Sint-Lucas hogeschool te Antwerpen. Ze illustreert kinderboeken, kinderkranten en -tijdschriften.

In 1998 maakte ze de tekeningen voor het omvangrijke voorleesboek Een keuken vol sop, met teksten van Jeanne Bakker. In 1999 publiceerde ze vier typische peuterboekjes rond het figuurtje van Karel. Dit was de start van een lange reeks Kareltje-boeken.

Kenmerkend voor de stijl die ze hanteert is eenvoud, soberheid en herkenbaarheid.

Bibliografie

  • Karel gaat logeren (Clavis)
  • Karel in het vliegtuig (Clavis)
  • Karel krijgt een hondje (Clavis)
  • Karel gaat naar school (Clavis)
  • Karel in het ziekenhuis (Clavis)
  • Karel op de wc (Clavis)
  • Karel bij de kapper (Clavis)
  • Karel in de douche(Clavis)
  • Karel heeft …Lees verder op Wikipedia