Boek
Nederlands

Mijn lieve familie

Kathleen Amant (auteur)
+1
Mijn lieve familie
×
Mijn lieve familie Mijn lieve familie

Mijn lieve familie

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Het is feest: de familie van Anna komt op bezoek en mama heeft een grote taart gebakken. Prentenboek met eenvoudige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Familie, Feesten
Titel
Mijn lieve familie
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2007
[25] p. : ill.
ISBN
9789044807356

Besprekingen

Het is feest: Anna’s familie komt op bezoek en mama heeft een grote taart gebakken. Vierkant prentenboek met twaalf illustraties en gemiddeld vijf regels bijpassende, in losse fantasieletter geschreven tekst. Overzichtelijke indeling: links staan de blokjes begrijpelijke tekst (gemiddeld 6 woorden per regel) in duidelijk zwart lettertype tegen een witte achtergrond, rechts de paginagrote zwartomlijnde sobere illustraties, de vlakken uitgewerkt in warme effen tinten tegen een effen gekleurde achtergrond. Geen afleiding door overbodige details of perspectief. Stevig kartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken en zwaar papier. Vrolijke en kleurrijke illustratie van de familie op het kaft. Een toegankelijk en gezellig familieverhaal, afgestemd op peuters vanaf ca. 2 jaar, aansluitend op hun leefwereld. Over Anna zijn al meer dan tien uitgaven verschenen.

Mijn lieve familie

Anna, die we al kennen uit andere boekjes, is vandaag heel blij. Het is feest bij haar thuis en er worden heel wat familieleden verwacht. Mama bakt alvast een lekkere taart, papa dekt de tafel en Anna mag de gasten ontvangen. Oma en opa zijn eerst, zoals altijd. Dan volgen de nichtjes Lotte en Lisa, dan de tweeling Bas en Basiel, oom Koen en als laatste tante Kiki. Als iedereen er is, maakt papa een mooie foto van de hele familie. In grote, sobere prenten krijg je een eenvoudige gebeurtenis voorgeschoteld. Anna wekt al vlug sympathie op en de andere personages hebben allemaal een karakteristieke en herkenbare eigenschap. Elke prent wordt ondersteund door een kort, gemakkelijk tekstje. Inhoudelijk stelt het niet erg veel voor. Voor dit boek werd gebruik gemaakt van wat dikker en licht afwasbaar papier. De hoeken zijn afgerond, wat het allemaal zeer kindvriendelijk maakt. Vernieuwend zijn deze boekjes niet meer. Eerder verschenen er al twaalf boekjes met Anna in de hoofdrol. Het concept…Lees verder

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (uitgeverij Clavis). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australië …Lees verder op Wikipedia

Suggesties