Boek
Nederlands

De wolven van Arazan

John Flanagan (auteur), Wybrand Scheffer (vertaler)
+1
De wolven van Arazan
×
De wolven van Arazan De wolven van Arazan
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Er komen onrustbarende berichten uit Celtica, en Grijze Jager Will en zijn leerling Maddie gaan op onderzoek uit. Ze ontdekken dat tovenares Arazan een troep woeste reuzenwolven in haar macht heeft en bezig is met het opbouwen van een bovennatuurlijk leger. Vanaf ca. 11 jaar.
Titel
De wolven van Arazan
Auteur
John Flanagan 1944-
Vertaler
Wybrand Scheffer
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Arazan's wolves
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2023
268 p.
ISBN
9789025778019 (paperback)

Besprekingen

Het zeventiende deel van de populaire fantasy-serie 'De Grijze Jager'*. Woeste reuzenwolven en onverklaarbare gebeurtenissen, dat zijn de angstaanjagende berichten uit Celtica, het buurland van Araluen. Ervaren Grijze Jager Will en zijn leerling Maddie zijn op pad gestuurd om op onderzoek uit te gaan naar deze reusachtige wolvensoort, die uitgestorven zou moeten zijn. Wat de Jagers ontdekken is nog vele malen angstwekkender: tovenares Arazan heeft de reuzenwolven in haar macht en is bezig met het opbouwen van een bovennatuurlijk leger. Arazan moet tegengehouden worden voordat duistere krachten de overhand krijgen. Maar hoe? 'De wolven van Arazan' is vlot en spannend geschreven, en is geschikt voor jonge lezers die van avonturenverhalen en fantasy houden. Vanaf ca. 11 jaar. Met een kaart van het fictieve gebied. John Flanagan (1944) is een Australische jeugdauteur. Hij is bekend van onder meer de series 'De Grijze Jager' en 'Broederband'.

Over John Flanagan

CC BY 3.0 - Foto van/door Conny Vermeulen

John Flanagan (Sydney, 22 mei 1944) is een Australische schrijver. Hij schreef onder meer de series De Grijze Jager en Broederband.

Levensloop

Flanagan begon zijn carrière in de reclamewereld en als co-auteur van het televisieprogramma Hey Dad!. Hij is een van de productiefste schrijvers van televisieprogramma’s in Australië. Flanagan schreef het eerste boek in de serie De Grijze Jager om zijn twaalfjarige zoon Michael aan het lezen te krijgen. Hij wilde hem laten zien dat lezen leuk is en dat helden niet altijd groot, sterk en man hoeven te zijn. Later schreef hij als aanvulling op De Grijze Jager-wereld het eerste boek uit de serie Broederband, dat zich later afspeelt.

Bibliografie

De Grijze Jager (Ranger's Apprentice)

  1. De…Lees verder op Wikipedia

Suggesties