Boek
Nederlands

De kerstboekwinkel

Jenny Colgan (auteur), Jet Matla (vertaler)
Een vrouw trekt vlak voor Kerstmis in bij haar zus in Edinburgh. Ze kan daar aan de slag in een kleine boekhandel. Ze staat op het punt om nee te zeggen, maar laat zich toch betoveren door de stad – en de aantrekkelijke auteur die ineens verschijnt.
Extra onderwerp
Kerstmis
Titel
De kerstboekwinkel
Auteur
Jenny Colgan
Vertaler
Jet Matla
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The christmas bookshop
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, copyright 2022
331 p.
ISBN
9789024590261 (paperback)

Besprekingen

Een feelgoodroman over boeken, Kerst en liefde. Het verhaal volgt Carmen, die na de sluiting van het Londense warenhuis waar ze werkte met tegenzin bij haar zus in Edinburgh intrekt. Ze krijgt een baan aangeboden in een kleine, ouderwetse boekhandel die met sluiting wordt bedreigd. Hoewel ze in eerste instantie van plan is de baan af te wijzen, raakt ze betoverd door de besneeuwde straten van de stad, de charme van de boekhandel en een aantrekkelijke sterauteur die plotseling verschijnt. In zachtaardige, zeer toegankelijke stijl geschreven. Jenny Colgan (Prestwick, 1972) is een internationaal bekende Britse schrijver en sciencefictionschrijver. Ze schreef vele boeken. Haar werk werd in meer dan twintig landen uitgegeven. Het boek maakt deel uit van de serie: 'Happy ever after'.*

Over Jenny Colgan

Jenny Colgan (Prestwick, Ayrshire, 14 september 1972) is een Schots auteur van romans en jeugdliteratuur. Zij heeft verhaallijnen voor Doctor Who geschreven. Ze schrijft zowel onder haar eigen naam als onder de pseudoniemen Jane Beaton en J.T. Colgan.

Leven en werk

Colgan studeerde aan de University of Edinburgh en werkte zes jaar in de gezondheidszorg, werkte zwart als cartoonist en als stand-up comedian.

Haar boeken zijn onder meer in het Nederlands vertaald en een aantal is tevens uitgegeven als luisterboek en e-book. Ze heeft meer dan veertig boeken op haar naam staan.

Privé

Colgan woont met haar man Andrew en drie kinderen afwisselend in Frankrijk en Londen.

Bibliografie (selectie)

Als Jenny …Lees verder op Wikipedia