Boek
Nederlands

Tijdloze liefde : het verhaal van de eeuwige liefde

Hans Peter Roel (auteur)
+1
Tijdloze liefde : het verhaal van de eeuwige liefde
×
Tijdloze liefde : het verhaal van de eeuwige liefde Tijdloze liefde : het verhaal van de eeuwige liefde

Tijdloze liefde : het verhaal van de eeuwige liefde

Genre:
Twee zielsgenoten ervaren een tijdloze liefde en blijven elkaar tegenkomen in verschillende levens: in het 19de-eeuwse Parijs, in het vooroorlogse Nederlands-Indië en in New York vlak na de start van het nieuwe millennium.
Onderwerp
Spiritualiteit, Liefde
Extra onderwerp
reïncarnatie
Titel
Tijdloze liefde : het verhaal van de eeuwige liefde
Auteur
Hans Peter Roel
Taal
Nederlands
Uitgever
Baarn: N.E.X.T. Company Publishers, 2018
443 p.
ISBN
9789079677450 (paperback)

Besprekingen

Een bijzonder verhaal waarin, volgens de auteur, waargebeurde elementen zijn vermengd met realiteit, fictie en synchroniciteit. De schrijver verkent onderwerpen als reïncarnatie, tijdloze liefde tussen zielsgenoten en een hoger gevoel van spiritualiteit en lotsbepaling. Hij vertelt over een tijdloze liefde die begint in het Parijs van 1835, aan de vooravond van de industriële revolutie. Vervolgens voert het verhaal de lezer mee naar Nederlands-Indië in 1934, in aanloop naar de Tweede Wereldoorlog. Ten slotte ontmoeten deze zielsverwanten elkaar opnieuw, vlak na de start van het nieuwe millennium, in New York. Hier worden de aanslagen van 9/11 verweven met het verhaal. Het resultaat is een cross-over van grotendeels feitelijke omschrijvingen van momenten, die bepalend zijn geweest voor de geschiedenis van de wereld. De rode draad is de steeds weer terugkerende liefde tussen dezelfde – echt bestaand hebbende – personen in hun verschillende levens: van Franse adel, kolonisten in Nederlan…Lees verder

Over Hans Peter Roel

Hans Peter Roel (Soest, 21 januari 1964) is een Nederlandse schrijver uit Baarn. Na zijn studie aan de HTS en Universiteit Nyenrode werkte hij bij een financiële multinational. Na een reis naar India en Nepal begon hij op zijn drieëndertigste met schrijven. Hij probeert daarbij de oosterse wijsheid in onze westerse wereld te integreren. De verbinding van de harde zakenwereld en de geestelijke wereld is dan ook vaak een thema in zijn boeken. In zijn werken zitten vaak elementen uit zijn eigen leven. Zo maakt de hoofdpersoon Peter uit Ki in een boeddhistisch klooster, hoog in de Himalaya, als eerste westerling kennis met de universele kracht Ki. De ijskelder uit Dio & de IJskelder is een verwijzing naar de IJskelder van kasteel Groeneveld in zijn woonplaats Baarn. Hans Peter Roel schrijft boeken over management en spiritualiteit maar ook kinderboeken.

Bibliografie