Boek
Nederlands

De mooie zee van klein wit visje

+1
De mooie zee van klein wit visje
×
De mooie zee van klein wit visje De mooie zee van klein wit visje

De mooie zee van klein wit visje

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Inktvisje vindt de zeeanemonen in de zee heel mooi, Schildpadje houdt het meest van de parels en Zeepaardje is dol op zijn krulstaart. En wat vindt klein wit visje het allermooiste in de zee? Prentenboek met kleurrijke collages op een zwarte achtergrond. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Titel
De mooie zee van klein wit visje
Auteur
Guido Van Genechten
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2017
[20] p. : ill.
ISBN
9789044830798 (hardback)

Besprekingen

Inktvisje vindt de zeeanemonen in de zee heel mooi. Schildpadje vindt de parels mooi, Zeepaardje is dol op zijn krulstaartje en Slakje vindt het groen van de malse waterplanten erg mooi. Klein wit visje vindt dat allemaal ook heel mooi. Maar wat vindt hij zelf het aller-, allermooiste in de zee? Een toegankelijk, lief verhaal over mooie dingen, samen genieten en vriendjes zijn. Het taalgebruik is eigentijds en zeer eenvoudig. Per twee pagina’s zijn er circa vier korte regels tekst. Het lettertype is vrij groot, speels en duidelijk. Het verhaal is rijkelijk geïllustreerd met kleurentekeningen die twee pagina’s beslaan. De dieren en planten zijn fel en vrolijk gekleurd en zijn voorzien van mooie patronen. Het geheel heeft een zwarte effen achtergrond. We zien de zeebodem met koraal, grote planten of schelpen. Ook zien we schattige zeedieren en natuurlijk een aandoenlijk klein wit visje. De zeedieren zijn lekker groot afgebeeld en goed herkenbaar voor doelgroep. Een mooie aanvulling in d…Lees verder

Over Guido Van Genechten

Guido Van Genechten (Mol, 19 augustus 1957) is een Vlaamse auteur en illustrator. Guido Van Genechten is wereldwijd bekend met zijn prentenboeken.

In 1995 verscheen In het donker het eerste in een inmiddels omvangrijke reeks prentenboeken voor peuters en kleuters. Het bekendste figuurtje door hem ontworpen is waarschijnlijk het konijntje met het slap oortje Rikki.

Guido Van Genechten studeerde typografie en werkte jarenlang in de grafische sector, waar hij vooral bezig was met lay-out en montage. Intussen volgde hij lessen tekenen, schilderen, grafiek en fotografie aan de kunstacademie van Mol.

Zijn prentenboeken verschenen in vele talen. In 2010 is zijn prentenboek Wiebelbillenboogie prentenboek van het jaar 2010 en staat centraal in de Nationale Voorleesdagen.

Bibliografie

Kijk je mee

  • Tamme beestjes (Clavis)
  • Wilde beestjes (Clavis)

Max