Boek Nederlands

Tiny gaat babysitten

Gijs Haag (naar het werk van), Marcel Marlier (illustrator), Sabine Van Humbeeck (vertaler)

Tiny gaat babysitten

Gijs Haag (naar het werk van), Marcel Marlier (illustrator), Sabine Van Humbeeck (vertaler)
  • Vanaf 3-5 jaar
Genre:
In de reeks:
Tiny; 47
Tiny moet op drie kinderen passen; ze doen allerlei spelletjes tot het bedtijd is. Vierkant hardkartonnen prentenboekje met zoetgekleurde illustraties. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Babysitters
Titel
Tiny gaat babysitten
Naar het werk van
Gijs Haag
Illustrator
Marcel Marlier
Vertaler
Sabine Van Humbeeck
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Uitgever
Brussel: Casterman, 2019
25 p. : ill.
ISBN
9789030373841 (hardback)

Ook in de collectie als:

Boek: Nederlands (andere uitgaves)

Beschikbaarheid en plaats in de bib

Besprekingen

Al enkele generaties lang doen de 'Tiny'-boeken het wereldwijd goed bij jonge kinderen én hun ouders. Ze laten zich vertederen door de harmonische, geromantiseerde, perfecte wereld, waarin Tiny telkens weer kleine, onschuldige avontuurtjes beleeft, en waarbij zij vaak als grote kinder-, dieren- en natuurvriend naar voren komt. Nu werd en wordt Tiny toch doorgaans al voorgelezen aan zeer jonge kinderen (oudere kinderen vinden de prenten en de verhalen doorgaans saai), maar opdat ook peuters de boekjes al zouden kunnen bekijken en zelf doorbladeren, verschijnt er nu een eerste reeks van vier kartonboekjes, 'Mijn eerste Tiny's'. Het betreft een verkorte heruitgave van reeds in grote vorm bestaande Tiny-boekjes, die nu op een vrij klein vierkant formaat uitgebracht worden. De prenten werden gewoon verkleind en de tekst werd tot een minimum ingekort.

In Tiny gaat babysitten lijkt de eeuwig jonge, leeftijdloze Tiny toch wat ouder geworden. In ieder geval past ze een hele dag e…Lees verder
Een nieuw deel in de serie Tiny. Op het eerste gezicht een verhaal met zoetige tekeningen van mensen met poppengezichten. Na het lezen merk je dat de tekst zo mogelijk nog slechter is. Tiny is als oppas iets ouder dan de drie kleine kinderen. Ze doen samen eerst veel spelletjes, er wordt voorgelezen, geknutseld, huiswerk gemaakt, televisie/video gekeken, gekookt en kinderen in bad gedaan. Dat alles op één avond, met een oppas die eruit ziet als een kind van acht jaar. Het taalgebruik is ook vreemd: 'Wim moet de tafels van vermenigvuldiging leren', 'laten we naar een videocassette kijken'. De prenten zijn niet levensecht en hebben een zoetige uitstraling mede door het gebruik van alleen pasteltinten. Niet geschikt om zelf te lezen en/of voor te lezen.