Grote letter
Nederlands
Rond 1900 neemt een jonge dokter de praktijk van zijn vader waar in een klein dorpje in de Hoekse Waard.
Titel
De dokter verliefd
Auteur
Gerda van Wageningen 1946-
Taal
Nederlands
Uitgever
Deventer: Grote Letter Bibliotheek, 2018
394 p.
ISBN
9789036433129 (hardback)

Besprekingen

Een jonge, pas afgestudeerde arts komt rond 1900 voor een paar maanden terug naar zijn geboortedorp om de praktijk van zijn vader waar te nemen. Wanneer hij allerlei nieuwe methodes invoert, stuit hij op veel tegenstand bij de behoudende Zuid-Hollandse eilandbewoners. Hij wordt verliefd op een boerendochter die door haar vader aan een ander beloofd was.

Over Gerda van Wageningen

Gerda van Wageningen (Zwijndrecht, 4 oktober 1946) is een Nederlandse schrijfster van romantische en historische romans. Gerda woont al ruim 35 jaar in de Hoeksche Waard en werd in 2005 benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Ze schreef in haar carrière meer dan 130 boeken en verkocht ruim 2,5 miljoen exemplaren.

Bibliografie

  • Alleen de liefde telt (1995)
  • Als de lente komt... (2009)
  • Als ik jou niet had (1991)
  • Als jij op me wacht (2001)
  • Als smeulend vuur (2008)
  • Beproefd geluk (1992)
  • Bijna verdwaald (2003)
  • Brekende golven (2000)
  • Citytrip (2019)
  • De bronzen spiegel (2003)
  • De geur van wilde bloemen (2010)
  • De korenmaat (1999)
  • De molenaarsdochter (2009)
  • De mosselvisser (2010)
  • De reünie (2001)
  • Door liefde verbonden (1990)
  • Dubbelgezin (2006)
  • Een handvol zwarte stenen (199…Lees verder op Wikipedia

Suggesties