Boek
Nederlands

Het pannenkoekenfeest

Eva Lindell (auteur), Cecilia Heikkilä (illustrator), Lore Aertsen (vertaler)
Aardvarken voelt zich alleen. Daarom besluit hij een feestje te geven. Bij een goed feest hoort een taart en natuurlijk pannenkoeken!! Prentenboek met vrolijke illustraties. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Feesten
Titel
Het pannenkoekenfeest
Auteur
Eva Lindell
Illustrator
Cecilia Heikkilä
Vertaler
Lore Aertsen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Himmel och pannkaka
Uitgever
Eke: De Eenhoorn, 2021
[28] p. : ill.
ISBN
9789462915978 (hardback)

Besprekingen

Aardvarken voelt zich alleen en besluit een feestje te geven voor alle 134 dieren. Het taart bakken wordt een grote kliederboel. Als alle vrienden er zijn gaan ze dansen en krijgen honger. Samen gaan ze pannenkoeken bakken. Dat wordt een super leuk feestje. Een geweldig mooi vormgegeven prentenboek in oblong formaat met tekst op rijm en gevoel voor humor. dit Zweedse duo heeft in alle opzichten er een feestje van gemaakt. Een tijdloos verhaal boordevol herkenning. De illustraties in zachte tinten zitten vol details en grapjes.De expressie van de dieren is duidelijk te zien. De illustraties lopen door over twee bladzijden. Aardvarken komt in het begin met een ballon aanlopen en verdwijnt tot slot met een bord vol pannenkoeken.Voor 3 jaar en ouder een prachtig kijk- en voorleesboek.

Het pannenkoekenfeest

Aardvarken besluit om pannenkoeken te bakken en al zijn vrienden uit te nodigen. Hij heeft ze erg gemist. Hij gaat aan de slag met het deeg maar gaat nogal slordig te werk en voor hij het weet wordt de vloer herschapen tot een dansvloer waarop hij vrolijk in het rond danst en glijdt. De vrienden komen binnen en doen mee, maar dan krijgen ze grote honger. Wat nu gedaan!Een heel vrolijk swingend verhaaltje over een feestje dat uit de hand dreigt te lopen, maar uiteindelijk goedkomt. Welke kleuter verliest zich niet graag in het roeren in potten en knoeien met alles wat  voorhanden is in de keuken? Hilarisch in dit verhaal is dat je vergeet dat er bezoek verwacht wordt, en dat je helemaal mee opgaat in het vrolijke geklieder van Aardvarken. En plots: de ontnuchtering wanneer de vrienden grote honger krijgen en de keuken één grote janboel is. Maar vrienden zouden geen vrienden zijn als ze elkaar niet hielpen! En in de kortste tijd ruikt de keuken naar de heerlijkste …Lees verder