Boek
Nederlands

Vertroostingen : gewone woorden van Dirk De Wachter

Dirk De Wachter (auteur)
+1
Vertroostingen : gewone woorden van Dirk De Wachter
×
Vertroostingen : gewone woorden van Dirk De Wachter Vertroostingen : gewone woorden van Dirk De Wachter

Vertroostingen : gewone woorden van Dirk De Wachter

Persoonlijke beschouwing van de Belgische psychiater (1960) over het vinden van troost in moeilijke tijden, mede aan de hand van zijn eigen confrontatie met een levensbedreigende ziekte.
Titel
Vertroostingen : gewone woorden van Dirk De Wachter
Auteur
Dirk De Wachter 1960-
Taal
Nederlands
Uitgever
Leuven: LannooCampus, 2022
154 p.
ISBN
9789401489614 (hardback)

Besprekingen

Persoonlijke beschouwing van de Belgische psychiater Dirk De Wachter over het vinden van troost in moeilijke tijden, mede aan de hand van zijn eigen confrontatie met een levensbedreigende ziekte. Als dokter is De Wachter opgeleid om mensen in moeilijke situaties bij te staan, ze te gidsen en een helpende hand te bieden. Maar als het noodlot bij hemzelf toeslaat, verandert het perspectief. Waar kan hij zelf terecht nu hij in (geestelijke) nood verkeert? De Wachter neemt de lezer mee door zijn persoonlijke ontdekkingstocht en vertelt hoe we troost kunnen vinden in kunst, natuur, schoonheid, gedachten en rituelen, maar vooral: in de ander. ‘Vertroostingen’ is in heldere, zachtaardige en persoonlijke stijl geschreven. Voor een brede tot geoefende lezersgroep. Dirk De Wachter (1960) is een bekende Belgische psychiater-psychotherapeut en auteur. Hij schreef enkele succesvolle boeken, waaronder ‘Borderline Times’, en zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven.

Over Dirk De Wachter

Dirk August Jozef De Wachter (Wilrijk, 3 maart 1960) is een Belgische psychiater en hoogleraar.

Biografie

De Wachter groeide op in Boom. Hij is hoogleraar aan de KU Leuven en is er verbonden aan het Universitair Psychiatrisch Centrum van Kortenberg.

Dirk De Wachter heeft in Vlaanderen bekendheid verworven door zijn artikelen in verschillende kranten, waarin hem vaak om zijn mening werd gevraagd na geweldsdelicten zoals de steekpartij in Sint-Gillis-bij-Dendermonde of verkeersagressie. Hij verwierf meer bekendheid in zowel België als Nederland nadat in oktober 2012 zijn boek Borderline Times verscheen, dat uitgroeide tot een succesboek. In het boek uit de auteur kritiek op de westerse wereld. Volgens De Wachter zou de westerse samenleving voldoen aan de negen criteria van borderline. In 2008 schreef hij al over Borderline Times in Psyche: Tijdschrift van de VVGG. In De Wachters tweede boek: Liefde. E…Lees verder op Wikipedia