Boek
Nederlands

Elmer

David McKee (auteur), Martine Schaap (vertaler)
Elmer heeft er genoeg van er anders uit te zien dan alle andere olifanten. Prentenboek met aquarellen in vrolijke kleuren. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Jezelf zijn, Olifanten
Titel
Elmer
Auteur
David McKee
Vertaler
Martine Schaap
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Elmer
Uitgever
Amsterdam: Van Goor, 2023 | Andere uitgaven
[32] p. : ill.
ISBN
9789000389636 (hardback)

Besprekingen

Van Elmer, de bonte lapjesolifant, verschenen de afgelopen jaren al heel wat prentenboeken waaronder verscheidene herdrukken. Deze Elmer is zo'n herdruk van de klassieker uit 1989. In deze kleine en dus goedkopere uitgave wordt verteld hoe Elmer als bizarre verschijning opgroeit in een kudde grijze olifanten. Elmer maakt de andere olifanten aan het lachen en lijkt best gelukkig. Toch bedenkt hij op een nacht dat hij er genoeg van heeft om anders te zijn en verlaat hij de kudde. Na een lange tocht vindt hij in het oerwoud wat hij zoekt: een struik met olifantgrijze bessen. Elmer schudt de bessen op de grond en smeert zich volledig in met het grijze sap. Hij keert terug naar de kudde waar iedereen stil, ernstig en slaperig is. Uiteindelijk zorgt Elmer er voor dat iedereen weer kan lachen en een fikse regenbui zorgt ervoor dat Elmer er weer helemaal als vanouds uitziet.

Het verhaal leent zich ertoe om thema's als "anders zijn" of "je anders gedragen" met jonge kinderen te b…Lees verder
Een vrolijk prentenboek over het olifantje Elmer. Elmer is een olifant die niet grijs is zoals alle andere olifanten. Hij heeft juist heel veel kleurtjes. Alle olifanten houden van Elmer, maar toch heeft hij er genoeg van er anders uit te zien. Elmer wil weten hoe het is om ook grijs te zijn. In vriendelijk stijl geschreven. Met vrolijke, zeer kleurrijke illustraties. Geschikt om voor te lezen vanaf ca. 4 jaar.