Boek
Nederlands

Juf Braaksel en de gigantische ontploffing

Carry Slee (auteur), Iris Boter (illustrator)
+1
Juf Braaksel en de gigantische ontploffing
×
Juf Braaksel en de gigantische ontploffing Juf Braaksel en de gigantische ontploffing

Juf Braaksel en de gigantische ontploffing

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
De leerlingen van groep zeven zitten klaar om op schoolreis naar Texel gaan, maar dan duikt Juf Braaksel op. Ze neemt de leerlingen mee naar een griezelig kasteel in Zuid-Limburg, maar waarom juist dáárheen? Lotte, Thijs, Milou en Lucas gaan in het donkere bos op onderzoek uit. Met zwart-wittekeningen. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Schoolleven
Titel
Juf Braaksel en de gigantische ontploffing
Auteur
Carry Slee
Illustrator
Iris Boter
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Carry Slee, 2023
280 p. : ill.
ISBN
9789048868629 (hardback)

Besprekingen

Een nieuw avontuur in de grappige en spannende ‘Juf Braaksel’-serie*. Groep zeven is klaar voor hun schoolreis naar Texel, maar hun vreugde dooft snel als juf Brakel de bus in stapt. Ze is terug! En het wordt erger, want juf Braaksel neemt de kinderen niet mee naar Texel, maar naar een griezelig kasteel in Zuid-Limburg. Waarom heeft Braaksel deze mysterieuze plek uitgekozen? Heeft het iets te maken met een blauw blikje dat ze op moeten graven in de kasteeltuin? Lotte, Thijs, Milou en Lucas moeten het weten en gaan ’s nachts in het donkere bos op onderzoek uit om erachter te komen… Geschreven in Carry Slees kenmerkende vlotte, eigentijdse stijl. Met vrolijke zwart-witillustraties van Iris Boter. Voor avontuurlijke lezers vanaf ca. 8 jaar. Carry Slee (1949) is een bekende Nederlandse schrijfster. Ze schreef meer dan zestig boeken. Haar werk won meerdere prijzen, zoals de Prijs van de Jonge Jury en de Prijs van de Nederlandse Kinderjury.

Over Carry Slee

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Roy van Ingen

Carolina Sophia (Carry) Slee (Amsterdam, 1 juli 1949) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster. Enkele boeken voor kinderen schreef zij onder het pseudoniem Sofie Mileau. Veel van haar boeken zijn verfilmd. Ze schrijft ook boeken voor volwassenen.

Inspiratie

Haar boeken zijn gebaseerd op tieners, die problemen hebben met hun omgeving en zich zo steeds dieper in de nesten werken, of op kleuters die niet begrijpen waarom mamma zo vreemd doet en waar ze die plotselinge dikke buik vandaan haalt, maar ook op kinderen rond negen jaar, die zich verbazen over het feit dat de groep-achters zo stoer zijn.

Voor haar eerste boeken zijn haar eigen dochters een belangrijke inspiratiebron. Voor Verdriet met mayonaise heeft ze veel gebruik gemaakt van de verhalen waar een dochter mee thuiskwam. De sfeer in de klas in het boek was precies die in de klas van de dochter. Het nare meisje Simone baseert Slee op een buurmeisje, dat …Lees verder op Wikipedia