Boek
Nederlands

Mijn kleine eend

Britta Teckentrup (auteur), Ellen Hosmar (vertaler)
+1
Mijn kleine eend
×
Mijn kleine eend Mijn kleine eend
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Kleine Eend beleeft een fijne dag in de vijver met haar familie. Ze ziet een mooie libelle, een kikker en een vis en speelt verstoppertje. Dan is het tijd voor een middagdutje. Vierkant prentenboekje van gerecycled karton met eenvoudige kleurenillustraties. Vanaf ca. 2 jaar.
Titel
Mijn kleine eend / illustraties en tekst Britta Teckentrup
Auteur
Britta Teckentrup
Vertaler
Ellen Hosmar
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Meine kleine Ente
Uitgever
Utrecht: Veltman Uitgevers, © 2017
[14] p. : ill.
ISBN
9789048315086 (hardback)

Besprekingen

Kleine Eend gaat ’s ochtends heerlijk met haar broertjes en zusjes in de vijver zwemmen. Ze ziet een libelle, een kikker en duikt naar het 02202213 kikkervisje. Als ze dan ook nog verstoppertje gespeeld heeft, gaat ze lekker slapen. Dit prentenboekje is op gerecycled papier geprint. Het ziet er daarom uit als gewoon karton, de pagina’s zijn niet glanzend. De tekeningen, over twee pagina’s en afgedrukt met eco-inkt, hebben gedempte tinten. Vanwege de presentatie op gerecycled papier, heeft het boekje een aparte uitstraling; het maakt nadrukkelijk geen flitsende indruk. Het verhaaltje is heel eenvoudig. Al met al een boekje dat aardig is voor peuters en kleuters maar niet veel extra’s te bieden heeft. Tegelijkertijd verscheen in dezelfde uitvoering 'Mijn kleine kat'* en in 2016 'Mijn kleine Uil' en 'Mijn kleine Muis'**. Vanaf ca. 2 jaar.

Mijn kleine eend

Kleine eend gaat met haar broertjes en zusjes spelen in de vijver. Daar ontmoet ze allerlei dieren zoals libelle, kikker en vis. Samen met de andere eendjes speelt ze verstoppertje tot ze er moe van wordt. Voor ze het weet is de voormiddag voorbij.'Mijn kleine eend' is een kartonboekje ontworpen voor wie houdt van een retrolook. Bovendien is het boekje gemaakt van 100% gerecycleerd papier en is het gedrukt met eco-inkt. Het verhaal zelf heeft niet veel om het lijf, maar dat hoeft ook niet als de doelgroep kinderen vanaf 18 maanden is. De illustraties zijn kleurrijk, maar door het donkere papier (of karton) komen de kleuren niet helemaal tot hun recht. In elke illustratie zitten er een vliegje en een slakje verstopt. Dat is leuk voor de aandachtige kijker.Het is een schattig prentenboekje waarbij zeer goed is nagedacht over de ecologische voetafdruk die het heeft. Een pluspunt voor wie daaraan belang hecht.


Suggesties