Boek
Nederlands

Zo voelt dat : 40 gedichten

Bette Westera (auteur), Sylvia Weve (illustrator)
+1
Zo voelt dat : 40 gedichten
×
Zo voelt dat : 40 gedichten Zo voelt dat : 40 gedichten
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Verzameling gedichten over de emoties van alledaagse dingen in ons leven. Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Gevoelens
Titel
Zo voelt dat : 40 gedichten
Auteur
Bette Westera
Illustrator
Sylvia Weve
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2023
[88] p. : ill.
ISBN
9789025778064 (hardback)

Besprekingen

Een bundel met jeugdpoëzie over emoties. Bette Westera en illustrator Sylvia Weve verkennen de emoties en gevoelens van alledaagse dingen. Ze geven een stem aan objecten zoals een donderbui, een losgelaten knoop en een lantaarnpaal. Het boek nodigt de lezer uit om op een andere manier naar de wereld om zich heen te kijken. Zacht en invoelend geschreven. Met expressieve kleurenillustraties in veelal donkere tinten. Vanaf ca. 10 jaar. Bette Westera (Doesburg, 1958) is een zeer bekende Nederlandse schrijver en jeugdauteur. Haar werk wordt in meer dan vijftien landen uitgegeven en won meerdere literaire prijzen, zoals de Gouden Penseel en de Woutertje Pieterse Prijs.

Over Bette Westera

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Christoph Rieger

Bette Westera (Velp, 20 juni 1958) is een Nederlands kinderboekenschrijfster. Van 1991 tot en met 2003 woonde en werkte ze op het Franciscaans Milieuproject Stoutenburg.

Bette Westera debuteerde met de kinderbijbelserie Heb je wel gehoord, die ze samen met haar moeder van 1990 tot 1995 schreef. In 1999 verscheen haar eerste prentenboek, getiteld Wil je met me trouwen. Daarna volgde een groot aantal boeken voor kinderen in de basisschoolleeftijd: prentenboeken, boeken met gedichten, voorleesboeken en boeken om zelf te lezen. Bette Westera werkt samen met verschillende illustratoren, onder wie Sylvia Weve, Loes Riphagen, Philip Hopman, Thé Tjong-Khing, Sieb Posthuma, Barbara de Wolf en Harmen van Straaten.

Bekroningen

Het prentenboek Een opa om nooit te vergeten werd bekroond met een Vlag en Wimpel 2001, Golden Apple of Bratislava, Sankei Children’s Book Award en de Grand Prix for the Best Book. Het …Lees verder op Wikipedia