Boek
Nederlands

Wil je mijn kamer zien?

Bette Westera (auteur), Naomi Tieman (auteur), Dorien Bellaar (illustrator)
Verzameling verhalen en gedichten over een bijzonder huis waar iedereen welkom is, met achttien kamers: achter elke deur gaat een unieke bewoner schuil, van keukenprinsessen tot walrussen zonder zwemdiploma. Met gekleurde illustraties. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Wonen
Titel
Wil je mijn kamer zien?
Auteur
Bette Westera Naomi Tieman
Illustrator
Dorien Bellaar
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Volt, 2023
[40] p. : ill.
ISBN
9789021483603 (hardback)

Besprekingen

Een speels kinderboek met verhalen en gedichten over een bijzonder huis waar iedereen welkom is. Het boek neemt de lezer mee op een rondleiding door een huis met achttien kamers waar allerlei activiteiten plaatsvinden. Van yoga-oefeningen en zwemlessen tot feestjes en koken, elke kamer heeft zijn eigen unieke sfeer en bewoners. In het huis wonen zwangere moeders, broedende vogels, klussende zussen, Marokkaanse keukenprinsessen, appende opa’s en walrussen zonder zwemdiploma. Met humor en gedeeltelijk op rijm geschreven. Met speels gekleurde illustraties in pasteltinten. Geschikt om voor te lezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar. Bette Westera (Doesburg, 1958) is een zeer bekende Nederlandse schrijver en jeugdauteur. Haar werk werd in meer dan vijftien landen uitgegeven en won meerdere literaire prijzen, zoals de Gouden Penseel en de Woutertje Pieterse Prijs.

Over Bette Westera

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Christoph Rieger

Bette Westera (Velp, 20 juni 1958) is een Nederlands kinderboekenschrijfster. Van 1991 tot en met 2003 woonde en werkte ze op het Franciscaans Milieuproject Stoutenburg.

Bette Westera debuteerde met de kinderbijbelserie Heb je wel gehoord, die ze samen met haar moeder van 1990 tot 1995 schreef. In 1999 verscheen haar eerste prentenboek, getiteld Wil je met me trouwen. Daarna volgde een groot aantal boeken voor kinderen in de basisschoolleeftijd: prentenboeken, boeken met gedichten, voorleesboeken en boeken om zelf te lezen. Bette Westera werkt samen met verschillende illustratoren, onder wie Sylvia Weve, Loes Riphagen, Philip Hopman, Thé Tjong-Khing, Sieb Posthuma, Barbara de Wolf en Harmen van Straaten.

Bekroningen

Het prentenboek Een opa om nooit te vergeten werd bekroond met een Vlag en Wimpel 2001, Golden Apple of Bratislava, Sankei Children’s Book Award en de Grand Prix for the Best Book. Het …Lees verder op Wikipedia