Boek
Nederlands

De samoerai

Bavo Dhooge (auteur)
In de reeks:
Genre:
Een bodyguard van middelbare leeftijd wordt ingehuurd om een oude vlam te beschermen. Zal hij weer voor haar charmes vallen?
Extra onderwerp
Knack Encore, De Morgen, Boeken
Titel
De samoerai
Auteur
Bavo Dhooge
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Horizon, 2023
251 p.
ISBN
9789464103250 (paperback)

Besprekingen

Een spannende roman over een bodyguard van middelbare leeftijd, die de klus krijgt een oude vlam te beschermen. Chris Coene, een bijna vijftigjarige bodyguard met toenemende kwaaltjes die alleen en onthecht door het leven gaat, moet het bedreigde model Britt De Bie beschermen. Britt is niet alleen de ex van een zakenman, maar ook een een oude vlam van Chris. Zal hij weer voor haar vallen? Ondertussen probeert hij zijn eigen wonden te verbergen. Nuchter en met vaart geschreven. Bavo Dhooge (Gent, 1973) is een bekende Belgische schrijver en jeugdauteur. Hij schreef vele boeken. Zijn werk wordt in meerdere landen uitgegeven. Het boek maakt deel uit van de serie: 'De bodyguard'.

Over Bavo Dhooge

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Samuel Dhooge

Bavo Dhooge Jr. (Gent, 31 januari 1973, geboren als Bavo Ivo Joris Renaat Dhooge Jr.) is een Vlaams schrijver.

Biografie

Na zijn studies Grieks-Latijn aan het Sint-Lievenscollege te Gent studeerde hij Film & Televisie aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent. Zijn eindwerk, de kortfilm 'Warmwatervissen', werd geselecteerd op het Internationaal Filmfestival van Vlaanderen.

Daarna werkte hij vier jaar als copywriter-scenarist in een productiehuis en als freelance recensent, onder meer voor HUMO en Ché.

Hij kende zijn literair debuut in 2001 met de roman 'Spaghetti'. Sedertdien publiceerde hij meer dan 100 'S-boeken': literaire romans, thrillers, autobiografische romans, memoires, dagboeken, verhalenbundels, jeugd- en kinderboeken, en allerhande genreliteratuur waarvan de titels allen beginnen met een 'S'. Daardoor kreeg hij de bijnaam 'S-Express'.

Hij woont en …Lees verder op Wikipedia