Boek
Nederlands

Olifantje is jarig

+1
Olifantje is jarig
×
Olifantje is jarig Olifantje is jarig
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Olifantje roept opgewonden zijn mama en papa als hij ballonnen en slingers ziet. Als ze komen, zingen ze een verjaardagslied voor Olifantje. Want vandaag is het een bijzondere dag! Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige, aandoenlijke kleurentekeningen. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Jarig zijn
Extra onderwerp
prentenboeken
Titel
Olifantje is jarig / tekst en illustraties Annemarie van Haeringen
Auteur
Annemarie Van Haeringen
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2020
[14] p. : ill.
ISBN
9789025879426 (hardback)

Besprekingen

Papa en mama zingen voor Olifantje, die heel jarig op de kruk staat onder de ballonnen en slingers. Er zijn grote en kleine cadeautjes, en taart natuurlijk! Drie kaarsjes uitblazen is een fluitje van een cent voor een Olifantje. Aan het eind van de fijne dag mag hij nog iets spannends doen met een vorkje en ballonnen. De summiere tekst en de simpele, ontroerende tekeningen in enkele lijnen en vrolijke kleuren van de hand van de auteur, vertellen over een warme relatie van Olifantje en zijn vader en moeder. Er is in de tekst veel ruimte gelaten voor eigen fantasie: wat zit er in de pakjes, wat gaat Olifantje met dat vorkje doen? Ook in de tekeningen is niet alles ingevuld. Prachtig verzorgd ruim vierkant kartonboek met ronde hoeken. De dikke, mat geverniste, crèmekleurige pagina’s blijven soepel openliggen. Over het aandoenlijke Olifantje verschenen eerder twee delen over zijn papa en zijn mama en ook 'Papa, ik word later rijk'*. Goed te gebruiken in kleine setting op bv. kinderdagverb…Lees verder

Olifant is jarig

Hiep, hiep, hoera! Kleine olifant is jarig. Hij zit in zijn stoeltje dat vol balonnen hangt. Mama en papa komen eraan, en het feest kan beginnen.Kartonboekjes zijn soms een beetje de 'Klasse B' onder de kinderliteratuur. Ze zijn wat moeilijker wendbaar, maken geen geluid en zijn soms een beetje lomp. Daarom is het bijzonder wanneer het verhaal en de illustraties iets meer meegekregen hebben, zoals emoties. In dit boekje van Annemarie Van Haeringen valt alles op zijn plaats: de mooie en warme illustraties, de duidelijke en mooie tekst en de verrassing wanneer olifantje zijn pakjes opent. Meer is het niet, maar het geluk van een mooie verjaardag zit er helemaal in. Een mooi verjaardagsgeschenk voor de allerkleinsten.