I was born for this

Alice Oseman (auteur)

I was born for this

Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Het moslimmeisje Angel (17) gaat samen met een online vriendin naar de boyband The Ark. Jimmy is lid van de band. Hij zou er eigenlijk mee willen stoppen. Angel en Jimmy ontmoeten elkaar, waarna een bijzondere vriendschap ontstaat. Vanaf ca. 15 jaar.
Onderwerp
Fans, Muzikanten, Identiteit
Titel
I was born for this
Auteur
Alice Oseman
Taal
Engels
Uitgever
London: HarperCollins Children's Books, © 2018
394 p.
ISBN
9780008244095 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Dit verhaal begint bij Angel, een 17-jarig meisje dat geobsedeerd is door boyband The Ark. In Londen ontmoet ze een online vriendin voor het eerst en met haar gaat ze naar The Ark. Voor Angel loopt de week niet zoals gepland: een jongen komt onaangekondigd langs en er komen geheimen over The Ark naar voren. Dan is er Jimmy, een van de leden van The Ark. Hij heeft het dezelfde week ook lastig: door stress en angstaanvallen heeft hij steeds minder zin om bij de boyband te blijven, maar de andere leden zijn wel zijn beste vrienden. Midden in het verhaal ontmoeten Angel en Jimmy elkaar op een manier die beiden niet hadden zien aankomen. Zal dit invloed hebben op de keuzes die zij verder gaan maken? Het vlot leesbare verhaal is verfrissend, omdat de personages anders dan anders zijn: Angel is een moslimmeisje, Jimmy is een homoseksuele transgender man. Dit geeft een extra dimensie aan de karakters. Per hoofdstuk wordt afgewisseld tussen de beide hoofdpersoon (allebei ik-figuur). Vanaf ca. …Lees verder

Over Alice Oseman

Alice Oseman (Kent, 16 oktober 1994) is een Britse schrijfster, die young-adult fictie schrijft. Haar eerste contract met een uitgeverij heeft ze op haar 17e behaald, en ze heeft haar eerste boek, Solitaire, in 2014 uitgegeven. Ze is hiernaast ook de auteur van Radio Silence, I Was Born For This en de webcomic Heartstopper.

Werken

Haar debuutroman, Solitaire, werd in 2014 gepubliceerd door HarperCollins na een biedingsstrijd. Het volgt het verhaal van Tori Spring, een pessimistische tiener, die Michael ontmoet, haar tegenpool- een ongelooflijke optimist. Ze proberen er achter te komen wie achter de streken op hun school zit, die steeds ernstiger worden. Andere personages zijn Charlie, die een ernstige eetstoornis heeft. De roman verkent thema's zoals vriendschap, psychische problemen en LGBT+ relaties.

In 2016 verscheen haar tweede roman, Radio Silence. De roman volgt Frances, een high-ac…Lees verder op Wikipedia