Strip
Nederlands

Heartstopper. Deel 1, Nick en Charlie ontmoeten elkaar

Alice Oseman (auteur)
+1
Heartstopper. Deel 1, Nick en Charlie ontmoeten elkaar
×
Heartstopper. Deel 1, Nick en Charlie ontmoeten elkaar Heartstopper. Deel 1, Nick en Charlie ontmoeten elkaar

Heartstopper. Deel 1, Nick en Charlie ontmoeten elkaar

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Charlie (14) wordt verliefd op rugbyspeler Nick (16). Charlie denkt dat iedereen intussen wel weet dat hij op jongens valt en is ervan overtuigd dat Nick hetero is. De twee worden langzaamaan vrienden. Of gebeurt er ook iets anders? Ballonstrip in zwart-wit. Vanaf ca. 13 jaar.
Titel
Heartstopper. Deel 1, Nick en Charlie ontmoeten elkaar
Auteur
Alice Oseman
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Heartstopper volume 1
Uitgever
[Amsterdam]: Van Goor, copyright 2021 | Andere uitgaven
263 p. : ill., z/w
ISBN
9789000378807 (paperback)

Besprekingen

Charlie (14) is nu al een jaar uit de kast wanneer hij naast de oudere Nick (16) komt te zitten in de klas. Charlie denkt dat iedereen wel weet dat hij op jongens valt. Hij denkt ook dat Nick 100 procent hetero is. Misschien denkt hij het wel verkeerd. Lief en herkenbaar middelbare schoolavontuur, dat zich afspeelt in een qua leeftijd gemengde klas op een jongenslyceum, over een vriendschap tussen twee jongens die verandert in meer. Met herkenbare onzekerheden, een fout vriendje, een ex-liefdesinteresse en een hoop misverstanden. Nick en Charlie hebben een vriendschap om van te dromen en deze bijfiguren uit 'Solitaire', het YA-debuut van auteur en illustrator Alice Oseman, hebben nu een eigen verhaal. Eerste deel van de reeks 'Heartstopper', die in 2016 begon als webcomic en mede tot stand is gekomen dankzij Tumblr, Tapas, Patreon en Kickstarter. Met keurige waarschuwing voorin dat het verhaal lichamelijk geweld en verbale homofobie bevat, maar dit wordt nergens heftig. Zwart-witte st…Lees verder

Over Alice Oseman

Alice Oseman (Kent, 16 oktober 1994) is een Britse schrijfster, die young-adult fictie schrijft. Haar eerste contract met een uitgeverij heeft ze op haar 17e behaald, en ze heeft haar eerste boek, Solitaire, in 2014 uitgegeven. Ze is hiernaast ook de auteur van Radio Silence, I Was Born For This en de webcomic Heartstopper.

Werken

Haar debuutroman, Solitaire, werd in 2014 gepubliceerd door HarperCollins na een biedingsstrijd. Het volgt het verhaal van Tori Spring, een pessimistische tiener, die Michael ontmoet, haar tegenpool- een ongelooflijke optimist. Ze proberen er achter te komen wie achter de streken op hun school zit, die steeds ernstiger worden. Andere personages zijn Charlie, die een ernstige eetstoornis heeft. De roman verkent thema's zoals vriendschap, psychische problemen en LGBT+ relaties.

In 2016 verscheen haar tweede roman, Radio Silence. De roman volgt Frances, een high-ac…Lees verder op Wikipedia