Vanaf nu kan je al je openstaande kosten bij de Bib makkelijk, snel én coronaproof online afrekenen.
Meld je eenvoudig aan met jouw Mijn bibliotheek-profiel en betaal daar met één druk op de knop alles via de kaart.

online betalen

Betalen doe je in 4 eenvoudige stappen:

 1. Meld je aan via Mijn Bibliotheek.
  Ben je nog geen lid? Neem je lenerskaart of identiteitskaart erbij en
  maak een nieuw profiel aan.
 2. Na het aanmelden zie je rechtsboven een vakje met de tekst ‘Aangemeld als’ gevolgd door je gebruikersnaam. Klik het dropdownmenu open door op het pijltje naast je naam te klikken en duid ‘kosten’ aan. Je krijgt nu een overzicht te zien van je openstaande betalingen.
  OPM.: Heb je meerdere kaarten (van andere bibliotheken en/of familieleden) gekoppeld aan je account? Kies de kaart waarvan je de openstaande bedragen wilt bekijken door te klikken op de gewenste kaart.
 3. Klik onder het overzicht van de openstaande bedragen op de blauwe knop ‘Betaal nu’. Selecteer vervolgens de kosten die je wenst af te rekenen en klik nogmaals op ‘Betaal nu’.
 4. Je komt op de betaalpagina terecht. Scan de QR-code in de Payconiq/Bancontact app of reken af met de bankkaart en het verificatietoestelletje van jouw bank.
   

Uiteraard kan je ook nog steeds in de hoofdbibliotheek terecht waar je aan de betaalautomaat cash of met bancontact kan betalen. In de filialen kan je door de corona-maatregelen momenteel helaas geen cash betalingen doen.

Lukt het je niet om je betaling online in orde te brengen of om naar de hoofdbib te komen? Breng je betaling dan via overschrijving in orde. Contacteer ons voor meer info (bibliotheek@sint-niklaas.be / 03 778 34 00) of vraag een overschrijvingsstrookje aan een bibmedewerker.